FRISS

Nárciszok illatára ébredtek a Csengery utcában – galéria


Kevesebb mint egy hónapja adtunk hírt arról, hogy elkezdődik a Csengery utca zöldítése, az egyik szakasz már el is készült, és nagyon jól néz ki. A munka pedig folytatódik.

Nemrég még a munkálatok megkezdéséről írtunk, de már el is készült, és vissza is adták a forgalomnak a Csengery utca Szondi és Aradi utca közé eső, mintegy 400 méteres szakaszát. Pár napja több hely jut a gyalogosoknak, már nem állhatnak fel az autók a járdákra, a felszabaduló helyeken pedig húsz előnevelt platánból álló, igazi fasor jött létre. Mellettük lettek virágszigetek (innen a virágillat), zöldszigetek és planténerek is kerültek az utcába. A korábbi macskaköves burkolat nem tűnt el csak átalakult: a kőkockákat a parkolósávban hasznosították újra. A halszálkás parkolás tájolása pedig azt szolgálja, hogy a helyekre tolatva kelljen beállniuk az autósoknak, így kiálláskor jobban beláthatják az útszakaszt, amin a kerékpárosok immár mindkét irányból érkezhetnek – ezt jelzik az útburkolati jelek is. 

A felújítás munkálatai nettó 350 millió forintba kerültek a Szondi és az Aradi közötti részen, és már zajlanak a második ütem munkálatai a Szondi és a Podmaniczky utca közötti szakaszon. Gyakorlatilag az utca teljes terézvárosi szakasza újjászületik 2024-ben: a Szófia utca és Király utca közötti, majd az Aradi utca és az Andrássy út közé eső része is sorra kerül még az idén.

A teljes beruházás a Terézváros 2030 elnevezésű program keretében valósul meg.

(Kiemelt kép: Berecz Valter/Képszerkesztőség)