KULTÚRA

Házban laksz? Szereted a filmeket? Itt egy filmfesztivál neked!


A Toldiban március 7. és 10. között rendezik a Kortárs Építészeti Filmnapokat, a fesztivál ezúttal az épületek mögött álló kreatív elmékre, gondolatokra, vagyis az emberre fókuszál majd.

16. alkalommal lehet jegyeket váltani a Kortárs Építészeti Központ által szervezett Kortárs Építészeti Filmnapokra, amelynek küldetése, hogy évről évre körképet adjon a világot, a régiót és Magyarországot aktuálisan foglalkoztató építészeti kérdésekről, valamint találkozási pontként szolgáljon építészek, filmkedvelők és érdeklődők számára egyaránt. A fesztivál célja továbbá, hogy minél több hazai filmest az építészet és urbanisztika témái felé irányítsanak. 

Budapest
FÉNNYEL ÍRT TEREK + LEWERENTZ – ÁLDOTT SÖTÉTSÉG Kép: Budapest Architecture Film Festival

 

Nézői oldalról arra lehet számítani, hogy lesznek filmek, amik filozófiai megközelítéssel vizsgálnak urbanisztikai témákat, de láthatnak majd dokumentumfilmeket is – például Makovecz Imre építészeti szellemiségéről, egy utópisztikus lakótelepről vagy egy tengerrel küzdő kihalt móló megmentéséről.

Budapest
A PLAN FOR PARADISE Kép: Budapest Architecture Film Festival

 

A Budapest Architecture Film Festival részletes programja itt érhető el, benne több magyar vonatkozású filmmel is.

Jegyárak

Normál jegyár: 2500 HUF

Diák jegyár: 1500 HUF

Fesztivál bérlet (6 különböző filmre, egyidejű jegyvásárlás esetén): 10 500 HUF

Budapest
THE PLACE MAN + GRANDAD & THE PIER Kép: Budapest Architecture Film Festival

 

A filmekre előzetes jegyváltás február 23-tól a Toldi mozi honlapján lehetséges, valamint minden nap a Toldi moziban (pénztárnyitás: az első előadás előtt fél órával). Fesztiválbérletet február 23-tól lehet venni a Toldi jegypénztárában. A jegyek száma korlátozott, itt lehet őket online megváltani.

(Kiemelt kép: 27 STORYES – ALTERLAA FOREVER/Budapest Architecture Film Festival)