KÖZÉLET

Újabb ellenőrzések a tömegközlekedési eszközökön és a megállókban


Több embert elfogtak, hármat előállítottak a februári akciókban a BRFK munkatársai. A BKK-val kötött együttműködés keretében tartott ellenőrzések ezúttal a 4-es, a 6-os és az 1-es villamosok, illetve a 151-es autóbusz vonalát érintették.

Februárban is ellenőrizték a 4-es és a 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét a budapesti rendőrök. A február 23-i akcióban a villamosokon jogsértést nem tapasztaltak, viszont elfogtak két szabálysértés miatt körözött embert, valamint egy személyt, aki eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Ezen kívül előállítottak három embert kábítószer birtoklása miatt, két embert pedig figyelmeztettek közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt - áll a BKK közleményében. 

Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében

Február 14-én az 1-es villamos vonalát ellenőrizték, ekkor két körözött személyt fogtak el – egyiküket három bűncselekmény miatt is keresték –, valamint két embert figyelmeztettek közterületi alkoholfogyasztásért.

Február 6-án a Csepel és Kőbánya alsó között közlekedő 151-es autóbuszt és megállóhelyeit fésülték át, ahol szintén két embert fogtak el: egy nőt, akit pénzmosás miatt köröztek, illetve egy elzárás letöltése miatt keresett férfit.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló ellenőrzések várhatóak - írja a BKK.

Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK