KULTÚRA

Fénydómmá alakult az állatkerti Biodóm


Az állatkerti Biodóm legújabb interaktív látványossága a Fénydóm, mely március 1-től, mintegy két héten keresztül várja a látogatókat. Nem csak a különböző terek, de még a cápák számára tervezett, hárommillió literes óriási akvárium is fényművészeti alkotássá lényegül át.

Első alkalommal nyílnak meg a nagyközönség számára a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómjának belső terei szinte teljes egészében.

Az ideiglenesen Fénydómmá alakult épületben hazai és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásait lehet megcsodálni március 1. és 17-e között minden este 17 órától 22 óráig.

A fényművészek több száz intelligens lámpával, projektorral és nagy teljesítményű diavetítő berendezéssel fénykörnyezetet teremtenek, kifejezetten a Biodóm tereibe megálmodott, helyspecifikus fényművészeti, illetve audiovizuális installációkat felvonultatva, melyek mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta.

Fénydóm
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

A mintegy másfél órás látogatói élményt kínáló fényművészeti tárlat során nem csak a különböző terek, de még a cápák számára tervezett, hárommillió literes óriási akvárium is fényművészeti alkotássá lényegül át.

A Fénydóm megrendezése egyébként az Állatkert azon törekvéseinek része, hogy a Biodómot a beruházás szüneteltetésének ideje alatt is hasznosítsák különféle, a speciális építményben műszakilag is megvalósítható események befogadásával.

Nézd meg videónkat a Fénydómról!

Legutóbb a szintén látványos elemekből álló Sárkány Éve Lampion Fesztivál kapott helyet az Állatkerti Biodóm kertjében és épületében – arról itt írtunk korábban.