KULTÚRA

Lampion Fesztivál vár a Biodómban


Sárkányok, karibi flamingók, sarkvidéki jegesmedvék, csimpánzok - többszáz lampion vár az Állatkerti Biodóm kertjében és épületében, a Lampion Fesztiválon. Nézd meg fotógalériánk az interaktív, zenés, látványos kiállításról.

A kínai naptár szerint 2024 a Sárkány Éve így a fesztivál központi eleme szorosan kapcsolódik a kínai újévhez, annak reményében, hogy az új esztendő szerencsét, békét és boldogságot hoz mindenkinek. Nemcsak a kínai kultúra szerelmeseit invitálja egy holdfényes sétára a Sárkány Éve Lampion Fesztivál, hanem a családokat és a látványos, interaktív kiállítást kedvelőit is.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást nyújt a kiállítás a hideg téli estéken, hiszen a képzeletet megmozgató egyedi installációk mind-mind különlegesek. Néhány közülük mozgó fényeffektekkel, mások aláfestő zenével teszik még izgalmasabbá a kiállítást. Több száz lampion fényét követve léphetünk be a Sárkány évének csodálatosan színes, állatok szépségét megragadó, látványos világába 17 és 21 óra között - szélsőséges időjárás esetén a nyitvatartás változhat.

A lampionok hatalmas képekké, gyakran 5-8 méteres kompozíciókká állnak össze, melyeknek olykor mi magunk is részesei lehetünk egy-egy fotó erejéig. Vannak a kínai kulturális hagyományhoz, a klasszikus kínai remekművekhez vagy keleti mitológiai történetekhez kapcsolódó installációk, de a látogatói sétányon haladva karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal, illetve ragyogó virágokkal és színes pillangókkal is találkozhatnak az ide látogatók.

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, mely a fény és árnyék fantáziájával repít - lélekben - Ázsiába a séta során, de aki az Állatkertben élő igazi „sárkányokat” szeretné megcsodálni, napközben a Sárkányházban, a Mérgesházban, vagy éppen a Krokodilházban teheti meg, a téli nyitvatartási rend szerint.

Nézd meg a videónkat a fesztiválról, ha nem jön be elsőre, frissítsd az oldalt! 

@enbudapestem Sárkányok karibi flamingók, sarkvidéki jegesmedvék és gorillák - többszáz lampion vár az Állatkerti Biodóm kertjében és épületében, a Lampion Fesztiválon február végéig! További részletek és fotógaléria az interaktív, zenés, látványos kiállításról az ÉnBudapestem oldalán! #állatkert #biodóm #lampionfesztival #sárkányéve #2024 #budapest #énbudapestem #fy #fyp #magyartiktok #tiktok #tiktokgood #musically #love #follow #followforfollowback #like #music #tiktokmemes #cute #likeforlikes #tiktokhot #duet #hot #swag #fun #foryoupage Perfect (Exceeder) - Mason & Princess Superstar

 

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)