FRISS

A diáktüntetéseken felbukkant Oscar-díjas színészt ismét Budapesten kapták lencsevégre


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

A Sakál napja című sorozatot forgatja nálunk a hollywoodi szupersztár, aki most is nagyon közvetlen volt az őt felismerőkkel.

Eddie Redmayne a Madal Cafe Alkotmány utcai kávézójában bukkant fel hétfőn – az üzletben készült fotó a kávézó közösségi oldalára került ki. A kávézó munkatársai a welovebudapest.hu-nak elmesélték, hogy

a színész egyedül érkezett: egy lattét kért magának, egyet pedig elvitelre valakinek. A beszámoló szerint nagyon közvetlen volt, a kávézó egy másik vendégét, aki szintén felismerte őt, egy „Nice to meet you!”-val, azaz „Örülök, hogy találkoztunk!”-kal üdvözölte.

 

Redmayne tavaly nyáron is Budapesten forgatott – ahogy akkor elsőként megírtuk, egy diáktüntetésen kapták lencsevégre a színészt, ahol egy tüntető diáknak még szelfizni is megállt.

Rajta kívül további számos hollywoodi híresség megfordult a magyar fővárosban. Októberben Johnny Depp-et a Gerlóczy Kávéház előtt, a Városháza mellett lehetett látni, novemberben pedig Angelina Jolie az Operaházban nézte meg Verdi Rekviemjét.

2024-ben sem maradunk sztárok nélkül

Január utolsó hetében Michele Morrone, a 365 nap-trilógia Massimo Torricellije jelentkezett be Instagram-oldalán Budapestről. A 33 éves olasz színész ittlétének oka kérdéses, sokak szerint azonban egy koncerthelyszínt nézett egy esetleges turnéjához.

Februárban szintén Budapestre érkezik Russell Crowe, Rami Malek és Michael Shannon is. A hollywoodi színészek fővárosunkban forgatják a Nürnberg című filmet, ami egy eddig ismeretlen perspektívából mutatja be a nürnbergi per eseményeit.

Budapest, mint világhírű nagyvárosok

Már korábban is számos rendező fedezte fel a Budapestben rejlő filmforgatási lehetőségeket.

Steven Spielberg 2005-ös München című világhírű filmjében Budapestet egyszerre alakította át Rómává, Párizzsá, Londonná és Hollandiává. Az Eric Bana és Daniel Craig főszereplésével készült thrillerben párizsi helyszínként tűnik fel az Andrássy út és a Gerlóczy Kávéház, az Operaház környéke a filmben Rómát, a Marriott Hotel Londont, a Puskás Stadion Münchent "alakítja".

Angelina Jolie a József Attila lakótelepen forgatta a boszniai háborúról készült filmjét, ugyan itt készült a Fauda című izraeli Netflix sorozat is, melyben Brüsszelben élő bevándorlók negyedeként tűnt fel a IX. kerületi lakótelep.

A '95-ös Evita című filmben Buenos Aires-t jelenítette meg az Andrássy út, a Keleti pályaudvar és az Alkotmány utca.

A Brad Pitt és Robert Redford főszereplésével készült Kémjáték című filmben Kelet-Berlinként bukkannak fel a magyar főváros utcái.

A The Alienist című sorozat a Lónyai utcából csinált 19. század végi brooklyni piacot.

Az Atomszőke - David Leitch rendezésével és Charlize Theron főszereplésével - 2017-ben bemutatott amerikai akció-thrillerben Budapest egyszerre volt Kelet- és Nyugat-Berlin.

(Kiemelt kép: Eddie Redmayne 2023. június 5-én. Fotó: Merész Márton/Énbudapestem)