KULTÚRA

A Városháza mellett forgatott Johnny Depp


A Gerlóczy Kávéház előtt, a Városháza mellett forgatott Johnny Depp. A Modigliani festő életéről szóló filmet ő rendezi és szerepet kapott benne Al Pacino is. Rövidesen három hónapra Budapestre költözik Angelina Jolie. Az Operaházban forgatják a világhírű operaénekes, Maria Callas életéről szóló filmet, melyben ő alakítja a főszerepet.

A Gerlóczy Kávéház előtt forgatott Johnny Deep. A filmet ő rendezi és Amadeo Modigliani olasz festőről szól. A Modi címszerepét Riccardo Scammarcio játsza és egy gazdag műgyűjtőt alakít a filmben Al Pacino, aki a hírek szerint szintén Budapesten tartózkodik. 

A filmforgatás helyszínén a korabeli Párizs alakjainak jelmezében vártak a forgatásra a satiszták. Volt, aki százévesnek tetsző kerékpárral, mások piros, kék uniformisban álldogáltak. A Gerlóczy francia étlapot kapott. Johnny Depp kávéspohárral a kezében járkált a stáb között.

Nézd meg a forgatásról készült videónkat. Ha elsőre nem jön be, frissítsd az oldalt!

@enbudapestem Budapesten forgatja legújabb, Modi című filmjét Johnny Depp #budapest #énbudapestem #modi #johnnydepp #johnnydeppinbudapest #acting #filmimg #hollywood #alpacino #riccardosacamarcio #amadeomodigliani #fy #fyp #magyartiktok #viralvideo #hollywoodinbudapest @Johnny Depp Paro - Speed Up TikTok - Nej'

A napokban Magyarországra költözik Angelina Jolie, Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő, aki a tervek szerint három hónapot tölt a magyar fővárosban három legkisebb gyermekével – írja a Blikk egy informátorukra hivatkozva.

Az Operaház hivatalos oldalát böngészve kiderül, hogy a következő három hónapban legalább 15 napon nincs meghirdetve előadás a színházban, néhány időszakban több egymás utáni napon is üres a programnaptár.

A Magyar Állami Operaháza megerősítette a lapnak, hogy a film készítői valóban megkeresték az intézményt, „ám felhatalmazás hiányában az esetleges forgatásról nem adhatunk tájékoztatást”.

A Budapestreporter korábban arról írt, a film Maria Callas opera-énekesnő utolsó, szomorú magányban eltöltött párizsi éveiről szól. Pablo Larraín chilei rendezőnek ez lesz az első filmje, amelyet a magyar fővárosban forgat, aki azért is választotta Budapestet, mert épületei hasonlítanak a francia fővároséhoz.

Budapest az egész világot játssza

Budapest rengeteg világszínvonalú kasszasiker film helyszínéül szolgált már, de sok esetben nem a magyar fővárost "alakította". Volt már Párizs, London, Berlin, de Buenos Aires és New York is.

Angelina Jolie mellett Budapesten forgat rövidesen Alec Baldwin is – értesült a Deadline és a Budapest Reporter. Baldvin egy kémfilmben, egy CIA vezető szerepében fog feltűnni.

Nemrégiben a Budapest Reporter arról írt, hogy Ice Cube és Dave Bautista is a magyar fővárosban forgatott. Bautista egy bérgyilkost játszik majd a filmben, aki a halálos diagnózisa után szerződést köt az életére.

Az elmúlt hónapokban Benedit Cumberbatch és Adrien Brody is megfordult Budapesten. Utóbbi színész édesanyja révén magyar származású, Budapesten egy vendéglőben ünnepelte ötvenedik születésnapját.  

A Deadline arról ír, hogy a Netflix jövőre elkészülő, legújabb dokusorozata a sprinterek világáról szól majd. Még nem tudni, hogy pontosan mely futók életét mutatják be, csak annyit közölt a cég, hogy az Egyesült Államok, Jamaica, az Egyesült Királyság, Elefántcsontpart, Kenya és Olaszország sportolóinak mindennapjait követik végig. A forgatás egyik „díszletét” a budapesti Atlétikai VB adta.

Magyarországon forgatott Sigourney Weaver és Mads Mikkelsen is április és június között, Bryan Fuller első, Dust Bunny című filmjéhez. A mozi egy családi horror lesz, melyben egy nyolcéves kislány segítséget kér ármánykodó szomszédjától, hogy megölje az ágya alatt lévő szörnyet, mely szerinte megette a családját.

Kiemelt kép: Énbudapestem