KULTÚRA

Angelina Jolie az Operaházban


Angelina Jolie az Operaházban nézte meg Verdi Rekviemjét. A hollywoodi színésznő Maria Callast játssza majd egy chilei rendező Budapesten forgatandó filmjében.

Nem Angelina Jolie, a Callas című filmet forgató színésznő volt a főszereplő az Operaházban, hanem Verdi, az ő Rekviemje és az Opera művészei - írta Ókovács Szilveszter a Facebook oldalán. A Magyar Állami Opera igazgatója mégis megosztott képeket a hollywoodi színésznőről, aki a páholyból nézte meg a halottak napi Verdi-előadást.

Angelina Jolie, Oscar- és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő a tervek szerint három hónapot tölt a magyar fővárosban három legkisebb gyermekével. A film Maria Callas opera-énekesnő utolsó, szomorú magányban eltöltött párizsi éveiről szól. Pablo Larraín chilei rendezőnek ez lesz az első filmje, amelyet a magyar fővárosban forgat, aki azért is választotta Budapestet, mert épületei hasonlítanak a francia fővároséhoz.

Nemrégiben Johnny Depp forgatott Budapesten. Ő rendezi és Amadeo Modigliani olasz festőről szóló filmet. A Modi címszerepét Riccardo Scammarcio játsza és egy gazdag műgyűjtőt alakít a filmben Al Pacino.

 

(Kiemelt kép: Ókovács Szilveszter/Facebook)