KULTÚRA

Ingyenes metrókoncertekkel várnak minden szerdán


Élőzenés fellépéseknek lehetünk szem- és fültanúi a Fővám téri metróállomáson.

Idén ismét lesz Dalos Pont a Fővám téri metrómegállóban, ahogyan azt már tavaly megszokhatták a rendszeresen arra közlekedők. Akkor a Közlekedési Kultúra Napján, május 11-én indult az eseménysorozat, amit heti rendszerességgel minden szerdán újabb ingyenes koncert követett több héten át.

2024-ben az első Dalos Pontot január 3-án rendezték egy rövidebb, két fellépős koncerttel. De január 10-től – négy héten át, minden délután – már három fellépővel várják az érvényes jeggyel vagy bérlettel rendelkező kikapcsolódni vágyókat.

A január 10-i koncertnapon 16 órától Mácsár Lili lépett fel ukuleléjével, és egyebek mellett Elvis-dalokat is énekel. Utána FeriKlepton szórakoztatta a nagyérdeműt, feldolgozásokkal és saját dalokkal, majd a a First Harmonic – The Everly Brothers Tribute, azaz Nagy Dániel és Illényi János zenéltek, akik az 1950-60-70-es években aktív amerikai együttes legnagyobb slágereit adták elő.

Ha zenész vagy, és fellépnél a Dalos Ponton, a BKK oldalán jelentkezhetsz!

-
Kép: Szlazsánszky Filip/Énbudapestem

Koncert a Deák téren

Az M3-as metró Deák téri állomásának elkészülése után, még mielőtt a nagyközönség is birtokba vehette volna a felújított szakaszt, a metró vezetése egy zártkörű állomásavató koncerttel köszönte meg a munkáját mindazoknak, akik részesei voltak a megújulásnak. A koncertre pedig az Énbudapestem kameráit is beengedték.

Metrófesztivál

Az M3-as vonal teljes rekonstrukciója után az utasközönségnek is kedveskedtek színes programokkal a felújított állomásokon két napon keresztül. A Nagyvárad téren a NEO, a Jazzbois, a Galactic Jackson, a Stinky Bugs, illetve Lelle és Quixotic koncertek voltak, a Corvin-negyed állomáson metrókibeszélő közvígjáték és stand-up műsor fogadta az utasokat. A Kálvin téren játszótér és gyorscsúszda is volt, a Lehel téren metrótörténeti kiállítás nyílt, az Arany János utcai megállóban pedig színházi előadást tekinthettek meg az utasok. 

Kiemelt kép: BKK