FRISS

Civilruhás rendőrök is vigyázzák a rendet a karácsonyi vásárokon


Kiemelt figyelmet fordít a zseblopások megelőzésére, megakadályozására a rendőrség a karácsonyi vásárok időszakában. Állandó civilruhás bűnügyi és egyenruhás rendőri jelenlét lesz a vásárok területén.

A rendőrség a fővárosi vásárokban kiemelt figyelmet fordít a zseblopások megelőzésére, megakadályozására, valamint a biztonságérzet növelése érdekében állandó civilruhás bűnügyi és egyenruhás rendőri jelenlétet biztosít a vásárok területén, valamint azok közvetlen környezetében és az oda vezető főbb útvonalakon. Ezt Bukovics Péter alezredes, a BRFK Vagyonvédelmi Osztályának vezetője jelentette be.

Korábban beszámoltunk róla, hogy megkezdődik a karácsonyi vásárok időszaka Budapesten: pénteken megnyitja kapuit a főváros téli ünnepe, a Deák Ferenc téren karácsonyi vásár, a Városháza parkban jégpálya várja a kicsiket és a nagyokat. Múlt héten megnyílt a Vörösmarty és a Szent István téri karácsonyi vásár is.

A biztonság növelése érdekében a BRFK idén is beton terelőelemeket helyezett el a vásárok területén, ezek azonban a mentők és egyéb készenléti szervek gépjárműforgalmát nem akadályozzák.

A rendőrség kiemelten felhívta a figyelmet hogy:

  • pénztárcájukat, mobiltelefonjukat táskába, belső zsebbe tegyék,
  • vásárláskor ne tegyék pénztárcájukat a pultra, nyilvános helyen lehetőleg ne vegyenek elő pénzt és ne ott számolják át,
  • a PIN kódot ne tartsák bankkártyájukkal együtt, és ne tartsanak magunknál nagyobb mennyiségű pénzt, lehetőség szerint bankkártyával fizessenek,
  • ne hagyjanak az autóban korábban megvásárolt ajándékot, vagy bármilyen más csomagot jól látható helyen,
  • táskájukat behúzott zipzárral, maguk előtt tartsák,
  • amennyiben a vásárokban fogyasztanak, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, lehetőleg akkor is testi őrizetükben helyezzék el táskájukat.