FRISS

150 forintos jegyekkel ünnepli a 150 éves Budapestet a BKK


Egy napig 150 forintos jeggyel utazhatsz a fővárosi tömegközlekedési eszközökön. Mától, a Budapest Go applikációban lehet megvásárolni a péntekre, a főváros egyesítésének 150. születésnapjára szóló olcsó jegyet. Ugyanennyiért nézheted meg a BKV Földalatti Vasúti Múzeumának állandó és időszakos kiállítását is november 17-én.

A BKK különleges ajánlattal ünnepli a 150 éves Budapestet: november 17-én 150 forintos szüliNAPIjegyet kínál, mellyel egész nap korlátlanul lehet utazni a BKK járatain. A jegy 2023. november 14-től vásárolható meg a kizárólag a BudapestGO-ban, illetve a többi, mobiljegyet árusító applikációban. A szüliNAPIjegy november 17-én 00:00-tól 23:59-ig használható fel, az elkezdett utazás a megadott időintervallumon túl is befejezhető - derül ki a BKK közleményéből. 

A különleges jegy kitűnő alkalom arra is, hogy a fővárosiak kipróbálják a közösségi közlekedést és a BudapestGO alkalmazást.

A BKK többfunkciós szolgáltatást nyújtó applikációját már több mint 3,5 millióan töltötték le elindulása óta, és már több mint egymillió ügyfél használja rendszeresen.

Ezzel továbbra is az egyik legnépszerűbb magyar fejlesztésű alkalmazás a piacon. A BudapestGO-ban havi szinten 3-4 millió útvonalat terveznek, a jegyvásárlók száma pedig már meghaladja az 1 milliót. Az alkalmazás népszerűségét az is mutatja, hogy a BKK jegyértékesítésében már közel 30 százalék a digitális jegyekből származó bevétel aránya.

A BudapestGO szüliNAPIjegy Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START meghatározott vonatain és a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain érvényes.

Mobiljegyet
Kép: Nyírő Simon/BKK

 

Mindemellett 2023. november 17-én a BKV Földalatti Vasúti Múzeumának állandó és időszakos kiállítása is megtekinthető lesz 150 forintért.

Az időszakos tárlat – a Budapest 150 programsorozat részeként – az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát. A 150 eseményt fotók és tárgyi emlékek – ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók – elevenítik fel a látogatóknak. A kiállítás a Deák téri múzeum egyik legnépszerűbb tárlata lett, és az év végéig látogatható.

A Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, egy igazán autentikus környezetben, egy régi alagútszakaszban alakították ki. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. November 17-én, pénteken 10:00 és 16:45 között lehet majd megvenni a 150 forintos belépőket a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Itt írtunk a kiállításról bővebben.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul egyébként a bulivillamos is. A város egyik legkülönlegesebb, mozgó bulihelyszíne – amelyet egy GANZ ipari csuklóson rendeznek be – november 16-án, 17-én és 18-án 17 és 23 óra között járja a várost Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon, a Kelenföld vasútállomás és a Deák tér megállókban lehet. Egyszerre nyolcvanan bulizhatnak a születésnapi különjáraton, akik – előzetes regisztrációval - érkezési sorrendben szállhatnak fel a bulivillamosra. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet.

A további programokról ide kattintva lehet olvasni.

(Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK)