KULTÚRA

Jégpályával nyílik pénteken a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark


November 24-én megnyitja kapuit a főváros téli ünnepe, két helyszínen is hangolódhatunk: a Deák Ferenc téren karácsonyi vásár, a Városháza parkban jégpálya várja a kicsiket és a nagyokat.

A Budapest Brand, a főváros hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete idén egy élményekben gazdag, megújult ünnepi környezetet kínál látogatóknak. Kedvezményekkel, közös gyertyagyújtással és jégpályával várják a vásározókat. Elindult a Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élménypark honlapja is, ahol minden hasznos információ megtalálható.

A Városháza parkban felállított jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart majd nyitva.

A belépőjegy is igen kedvező:

  • 1950 forint,
  • amiből az Énbudapestem applikációval 15 százalék kedvezményt kaphatunk,
  • 72 órás Budapest Carddal pedig egy alkalommal ingyen használhatjuk a jégpályát.

A helyszínen – a készlet erejéig – korcsolyát is lehet majd kölcsönözni.

Mind a Deák Ferenc téri Karácsonyi Vásárban, mind a Városháza parkban olyan finomságok várják a látogatókat, mint az ilyenkor elengedhetetlen sült gesztenye, kürtőskalács, de kapható lesz street food és lángos is.

Városháza
Kép:  Budapest Brand

 

A Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékekkel várják a vendégeket. A kézműves standoknál szívvel-lélekkel készült egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: kerámiák és csalogató mézeskalácsok, macaron, különleges díszek a tökéletes karácsonyfára, és még számos egyedi dísztárgy található a bőséges kínálatban.

A november 24-i megnyitót követően,

december 3-án, az első adventi vasárnapon meghitt, közös gyertyagyújtással készülnek a szervezők a Városháza parkban.

A gyermekekről sem feledkeznek meg, hiszen december 6-án megérkezik a Mikulás, akivel a legkisebbek fotózkodhatnak és korcsolyázhatnak is. Ha csoportképet készítenénk vagy szelfizni támadna kedvünk, karácsonyi installáció, fényoroszlánok és fotófal is lesz a helyszínen.

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepül a Városháza parkba november 24. és december 18. között. Ide várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.

(Kiemelt kép: Budapest Brand)