STÍLUS

Hatalmas, közel egy hektáros zöld parkot adnak át hamarosan Újpest szívében


Az Újpesti Piac és az Egek Királynéja Nagytemplom között új találkozási pont és relaxpark készül el pár napon belül, sok zöld és nyugalom várható a területen.

A TÉR-KÖZ pályázatnak köszönhető új közpark összesen 9000 négyzetméteren valósult meg, amiből több mint 5000 négyzetmétert fű borít, 770 négyzetméteren virágok és cserjék gyönyörködtetik a szemet, levendula és rózsafajok illatoznak majd, de több mint 120 új fát, köztük juhart, díszcseresznyét, hársfát, platánt is kiültettek.

A zöld mellett a régi főtér hangulatához illeszkedő padokkal, egyéb ülőalkalmatoságokkal, sakkasztalokkal, ivókutakkal, vízjátékkal és napvitorlákkal is várja majd látogatóit a park, bár ez utóbbiakat főleg tavasszal lehet majd igazán élvezni, csakúgy, mint a rengeteg zöldet és a reménybeli árnyékot.

Megújul a terület közvilágítása, az önkormányzat pedig térfigyelő kamerákat is telepít, hogy a park látogatói biztonságban érezhessék magukat. Ezen felül tavasszal, a templom mellett, várhatóan egy óriási játszótér kialakítása is megkezdődik, és a Főtér-park után Újpest további zöldítést is tervez – átadásra felkészül: Városkapu Park.

(Képek: Merész Márton/Énbudapestem)