KULTÚRA

Hét kerületet is érintenek a hétvégi lezárások


Futóverseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2023. október 13. és október 15. között Budapesten.

Többek között lezárják a 2023. október 13-án 9 órától október 15-én 20 óráig a Pázmány Péter sétányt a Műegyetem rakpart és a Dombóvári út között, 2023. október 15-én 7 órától 15:30 percig a Pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Dráva utcai lehajtó között.

2023 október 14-15-én egyéb, időszakos lezárások lesznek az I. és XI., III., IX. és XIII. kerületekben, amik érintik többek között az Alagút utcát, a Clark Ádám teret, a Lánchidat, az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Bajcsy-Zsilinszky utat a József Attila utca és az Alkotmány utca között, az Árpád fejedelem útját a Zsigmond tér és a Serfőző utca között, az Árpád híd dél oldal két forgalmi sávját, a Margitszigeti lehajtót az Árpád híd és a Központi út között.

A részletes lista ide kattintva található meg. 

Mint ebben a cikkünkben írtuk, idén már a

38. alkalommal rendeznek maratont Budapesten,

ami nem mellesleg Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvénye is: 14-én, szombaton rövidebb versenyekkel, családi futásokkal vár mindenkit a Budapest Sportiroda (BSI). Vasárnap aztán a 10 kilométernél hosszabb távokon állhatnak rajthoz a versenyzők, köztük a királytávval, a maratonnal.

Az útvonal egy rövidebb, ám igen fontos részében egyezni fog azzal az útvonallal, amin az idei világbajnokságon is futottak a versenyzők:  a rakpart és a Margitsziget mellett ezúttal felengedik a futókat a Bajcsy-Zsilinszky útra és

visszatérhet a mezőny az Andrássy útra.

A térkép tanúsága szerint mindennek köszönhetően ezúttal is kimarad a lélekölő Dombóvári úti fordító, kimarad a végtelen Gróf Esterházy János rakpart, a felüljáró, és kimarad a Margit-híd is.

Mindezek után nem túlzás kijelenteni, hogy minden idők legszebb útvonalán fog haladni a Budapest Maraton – már ha valakinek lesz ideje és ereje nézelődni. 

Kiemelt kép: Budapest Maraton®