KULTÚRA

Soha nem fordultak még meg ennyien a Budapest Parkban


Tizenkettedik évadát zárta szeptember 30-án a Budapest Park, amely az idei 690 ezres látogatószámával megdöntötte korábbi saját rekordját.

Áprilistól októberig 87 koncertnapon több mint 225 produkciót láttak vendégül, és összesen 30 olyan eseményük volt, amelyre minden jegy elkelt, ilyen volt többek közt a Kispál és a Borz visszatérő duplakoncertje vagy a Ricsárdgír búcsúbulija – írta közleményében a szórakozóhely és kulturális komplexum.

Kiemelték: rengeteg látványos változás történt a helyszínen. A legszembetűnőbb a főbejárat teljes megújulása, ami nem csak esztétikailag, de akusztikailag is fontos előrelépés volt. Rendkívüli figyelmet fordíttak arra, hogy minél jobban alkalmazkodjanak a környezetükhöz - minimalizálják a zajterhelést, de emellett számos egyéb intézkedést is tesznek a közönség biztonságos és kényelmes szórakozásának érdekében. Többek között akusztikai szigeteléssel lezárták a vasúti töltés felőli oldalt, forgalomtechnikai eszközökkel biztonságosabbá tették a környező gyalogátkelő helyeket, sőt, a közösségi kerékpározás és rollerezés elősegítésére egy MOL Bubi állomást, mobilitási pontot is telepítettek. Ezen kívül fontos újítás volt a Vibe Team, amely úgy működik, mint egy helyszíni ügyfélszolgálat – ha bármilyen problémánk adódik, vagy információra van szükségünk, azonnal segítséget kapunk a helyszínen. 

„Azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb probléma gyökere az információhiány. Sok esetben az emberben – érthető módon – már a belépéskor, az átvizsgálás is stresszhelyzetet okozhat, például hogy mit hozhat be, mit nem, miért, stb. A Vibe Team tagjai azzal foglalkoznak, hogy minden felmerülő problémára megoldást találjanak, és a vendégek bizalommal fordulhassanak hozzájuk. Szorosan együttműködnek a biztonsági szolgálattal, ám míg ők a vendégek fizikai biztonságáért felelnek, a Vibe Team tagjai inkább a lelki biztonságot erősítik. Nyitástól zárásig azért dolgoznak, hogy még magasabbra emeljék a vendégélményt” idézte a közlemény a Budapest Park alapítója és vezérigazgatóját, Pálffy Andrást.

A Budapest Park idén az Elefánt-koncerttel zárt, decemberben pedig jégkorcsolya-pályává alakul, majd április végén nyitja meg újra kapuit.

(Kiemelt kép: Budapest Park/Rockstar Photographers)