KULTÚRA

Idén is érkezik a Nép-Szín-Ház Járdafesztivál, egy zenei, gasztronómiai, civil dzsembori


Tavaly tanultuk meg, mit is jelent egy igazi járdafesztivál, amikor két napon át jártunk koncertekre, beszélhettünk a padkán ülve vagy épp teáztunk a helyi éttermek egyikében egy színes forgatag közepén. Idén sem lesz ez másképp a Népszínház utcában.

A tavalyi év után idén is dübörögnek a Külkörút programjai a VIII. kerületben. A kezdő lökést már tavaly is a Budapest Tuning pályázat adta meg, a Népszínház utca környékének közösségi felturbózására három javaslat is érkezett, és végül a jelentkezők úgy döntöttek, összefésülik terveiket, és egy nagyszabású közérzetjavító fesztivált szerveznek. 

-
Kép: Bartha Dorka/Énbudapestem

A Járdafesztivál egy alulról szerveződő, helyi erőket megmozgató zenei, gasztronómiai civil dzsembori, ahol a szervezők célja, hogy bemutassák: városi környezetben és a profitmaximalizálás igénye nélkül is lehet olyan eseményt rendezni, ahol az emberek jól érzik magukat. Idén a Nép-szín-ház Járdafesztivált szeptember 30. és október 1. között rendezik meg, lesz élő zene, koncert koncert hátán két színpadon, világkonyha és persze civil kurázsi. Az utca éttermei a hétvégére külön kedvezményes ajánlattal készültek: keresd a Járdafesztivál Kóstolókat, a menük ára egységesen 1000 forint.

A teljes programot itt éritek el.