KULTÚRA

A tortakészítő, aki színházi előadást kapott szülinapjára


A szülinapos Budapest megajándékozta a szintén születésnapját ünneplő Anitát. Betekinthetett a Katona József Színház kulisszái mögé, barátaival megnézhetett egy előadást. Csak hab a tortán, hogy a tortadobálást is kipróbálhatta: Szabó Simon színész volt az áldozat.

Budapest minden hónapban megajándékozza egy lakóját a főváros egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. Szeptemberben Anita volt a szerencsés, aki a budapesti a Katona József Színházban bepillanthatott a kulisszák mögé.

 Nagyon szeretek színházba járni és süteményeket készíteni. A legjobban a Katona József Színház előadásait szeretem. Szerintem ez az egyik legjobb hely a városban; az otthonom és a munkahelyem mellett itt töltöm a legtöbb időt. Olyan számomra, mint egy nyaraló: mindig jó ott lenni és barátokkal találkozni. Hálás vagyok a színészeknek, közreműködőknek, akik a legnagyobb varázslók!

- írta kívánságában Anita.

És álma teljesült: barátaival közösen megnézhette kedvenc előadását, az „Isten, haza, család” című darabot. A Kamra nézőtere csak az övék volt ezen az estén.

A színdarabot Aiszkhülosz, Euripidész és Szophoklész művei alapján Varga Zsófia és Tarnóczi Jakab írta. (Tarnóczi rendezte is a darabot.) Az előadás egy család elhallgatásoktól és félreértésektől terhes történetét követi végig. A néző maratoni színházi kísérlet részesévé válik: egy több évtizedes, több generáció sorsán átívelő cselekmény sorozatba avatódik be. Szereplők: Elek Ferenc, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Mészáros Béla, Pálos Hanna, Rujder Vivien, Vizi Dávid.

Mivel a darabban több torta is szerepel a színházi szakemberek megmutatták Anitának, hogyan és miből készülnek a kelléktorták. A színészektől „katonás” pulcsit, kellék koronát kapott, melyet minden művész aláírt.

Mivel az ünnepelt tortakészítő, ő is vitt egy csoki mousse tortát a színészeknek. A tortadobálást is kipróbáltatta: Szabó Simon színész volt az áldozat.

Augusztusban egy nyugdíjas buszsofőrt, Ferencet köszöntötte a főváros, akinek 74. születésnapi kívánsága az volt, hogy újra buszvezető lehessen, mint egykor, még aktív éveiben. Szerette volna megmutatni 10 éves unokájának, Milánnak is, milyen sofőr volt a nagypapa. 

Nézd meg Anita szülinapjáról készült videót: