KULTÚRA

Idén is megnézhetjük a világ legerősebb sajtófotóit Budapesten


A tavalyi sikernek köszönhetően idén először hat héten keresztül, szeptember 22. – november 5. között lesz látogatható a World Press Photo 2023 a Magyar Nemzeti Múzeumban. De már most megnézhetsz három fotókiállítást ingyen a Nemzeti Múzeum kertjében. Hangolódj rá a World Press Photo kiállításra!

A World Press Photo-t 1955-ben alapították globális platformként, amely a megbízható vizuális újságírás és a történetmesélés útján kapcsolja össze a sajtófotó műfaját a közönséggel. Az évtizedek során a WPP a világ legrangosabb fotópályázatává nőtte ki magát, és sikeres világméretű kiállítási programjuk révén évente több millió embernek közvetítik a világ fontos eseményeit. Utazó kiállítása minden évben 45 ország több mint 100 városába jut el, amelyek közül tavaly a budapesti tárlat volt a második leglátogatottabb.

Idén is megrendezik a kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol 2023. szeptember 22. és november 5. között lehet majd megnézni az év legjobban sikerült fotóit.

Sőt, a kiállításba már most bele lehet kóstolni. Ingyen akarsz nézni jó képeket? Ezekkel hangolódj a World Press Photo kiállításra:

  •  SZEMTANÚK -  Magyarország kívül-belül a 24.hu fotóriportereinek képeit nézheted meg a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén.
  •  FotoKozma nemzetközi kültéri fotó fesztivál képeiből válogatást láthatsz a Nemzeti Múzeum lépcsői előtt. Itt a világ legjobb fotósai mutatják be a természet és ember kapcsolatát fotóikon. A FotóKozma fesztivál keretén belül Csákvár és környékének terei, parkjai, kirándulóhelyei tele vannak közel 300 világklasszis művész fotóival, ebből a hatalmas gyűjteményből láthatsz ízelítőt most a Múzeumkertben.
    width=5710
    Kép: Merész Márton/Énbudapestem

     

  •  Az olasz NOOR ügynökség és a Szlovák Sajtófotó közös kiállítását is megnézheted, a témája: A klímaváltozás vizualizálása. Több magyar alkotó részvételével nyílt kiállítást a múzeum lépcsői előtt nézheted meg.
    width=4221
    Kép: Merész Márton/Énbudapestem