KÖZÉLET

Újra lehet pályázni Az Év Fővárosi Civil Szervezete címre


A főváros újra pályázati lehetőséget hirdet Az Év Fővárosi Civil Szervezete elismerő címre. Tavaly az Utcajogász Egyesület lett az év fővárosi civil szervezete.

Második alkalommal hirdet pályázati lehetőséget Az Év Fővárosi Civil Szervezete címre a Fővárosi Önkormányzat. A címre, amellyel 1 millió forint pénzjutalom és a Városháza szimbolikus kulcsa jár, budapesti civil szervezetek pályázhatnak 2023. szeptember 17-ig ide kattintva.

A Fővárosi Önkormányzat 2022-ben alapította a címet azzal a céllal, hogy jelképesen elismerje a Budapestért és az itt lakókért dolgozó civilek munkáját, illetve felhívja vele a budapestiek figyelmét ezekre az értékteremtő szervezetekre.

Tavaly az Utcajogász Egyesület kapta az év fővárosi civil szervezet díjat, akkor a Blaha Lujza téren készítettünk velük interjút.

A pályázás menete

Pályázni a https://bit.ly/fovarosicivildij2024 hivatkozáson elérhető űrlap kitöltésével és a kötelező pályázati mellékletek kitöltött és aláírt példányainak a civiliroda@budapest.hu e-mail címre történő megküldésével lehet szeptember 17-ig. A pályázati kiírás és mellékletei a civil.budapest.hu/civildij oldalról letölthetők, ezek részletes információkat tartalmaznak a pályázás menetéről és feltételeiről.

A címre pályázó szervezetek által beküldött anyagokat minden évben először a Budapesti Civil Adatbázisban regisztrált, és az adott évben nem pályázó szervezetek bírálják és rangsorolják, majd ezt a rangsort figyelembe véve bocsátja a főváros lakossági szavazásra a tíz legjobb pályázatot. A legtöbb szavazatot elnyerő szervezet veheti át február 1-jén, a Civilek Napja alkalmából a díjat.