FRISS

Megmondjuk, mikor érdemes a VIII. Libegők Éjszakáján pont jókor, jó helyen ülni


A pont jó hely nyilván egy libegő székében van. Érdemes sötétedés után érkezni, de azon belül is van egy tökéletes időpont, amikor a legjobb lesz libegni.

Tavaly szeptember óta Budapesten 01.00 helyett csak 23.00 óráig lehet élvezni a főváros által kiemelt 300 épület díszkivilágítását, ezzel éves szinten 226 millió forintnyi összeget spórol a város. Ez azt is jelenti, hogy ha  23.00-kor épp lefelé libegünk, akkor nem csak a ragyogó fényekben tündöklő várost láthatjuk kivételes magasságból, de annak is szemtanúi lehetünk, ahogy ezek a fentebb említett fények kihunynak.

A Zugligeti Libegő, különleges panorámájával, Budapest egyik legszebb kirándulóhelye. Magyarország első személyszállító drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség. Egész évben működik, de éjszaka csak a Libegők Éjszakáján.

Amit idén július 15-én 19:00 óra és július 16-án 01:00 óra között tartanak. A program minden évben nagyon népszerű, hiszen az éjszakai utazás izgalma és a kivilágított főváros látványa fokozza a libegőzés amúgy is különleges élményét.

Érdemes elővételben megváltani a különleges alkalomra érvényes, korlátozott számban kapható 4000 forintos retúrjegyet. A belépő már megvásárolható a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban, és fontos tudni, hogy a jegyekért csak készpénzzel lehet fizetni, valamint az utazás 3 éves kor alatt ingyenes!

A jegyvásárlás részleteiről bővebb tájékoztatás olvasható a BKV megújult honlapján ITT

A Libegők Éjszakáján a Zugligeti Libegő a 291-es buszon kívül az R158-as retró járattal is megközelíthető lesz, amely a Széll Kálmán tér és Zugliget között közvetlenül, megállás nélkül szállítja majd az érdeklődőket, a rendezvény teljes ideje alatt.

(Kiemelt kép: BKV)