STÍLUS

Budapest 13 legmenőbb rooftop bárja


Fővárosi magaslatok: helyek, ahol egy frissítő itallal és finom falatokkal együtt élvezhetjük a világörökségi kilátást. A tetőterasz bárok többsége a nyüzsgő pesti oldalon található, a legtöbb az elegáns hotelek legfelső szintjén van, ahova a szállóvendégek mellett bárki betérhet.

360 Bar

Az egyik legnépszerűbb tetőterasz bár a 360 Bar, amely az egykori Párizsi Nagyáruház tetején található az Andrássy úton. A napfelkeltekor lehetőség van jógázni, délután pörgő ritmusokat hallgatni és a naplementében táncolni és csodálni a pesti háztetők varázslatos világát. A rooftop bárok nyáron a legnépszerűbbek, de itt, köszönhetően a fűtött és átlátszó igluknak télen sem kell elengedni a tetőterasz érzést. 

St. Andrea Wine & Skybar

-
Kép: St. Andrea Wine & Skybar

A Váci 1 irodaház tetején, a Vörösmarty tér felett található a St. Andrea Wine & Skybar. A Váci utcára, a Citadellára és télen a lábunk alatt megrendezett karácsonyi vásárra is remek kilátás nyílik innen. Shoppingolás után érdemes felugrani ide, hogy utána lefele nézve vizsgálhassuk a hömpölygő tömeget. A bár-étterem egész évben nyitva tart, van üvegfalú zárt része és panorámás külső terasza. A névadó St. Andrea egri szőlőbirtok fehér és vörösborait feltétlenül meg kell kóstolni.

High Note Skybar

A kreatív italokat, ételeket kínáló High Note Skybar az Aria Hotel tetején található a Szent István Bazilika szomszédságában. A templom harangtornyait szinte meg is lehet innen érinteni. A sokszorosan kitüntetett szálloda a zene tematikájára épült, a skybarban a legmagasabb hangokat a mély ízvilágú, különleges koktélok és azokhoz készült ételek és desszertek fogják kiváltani. Jöhetsz ebédre, vacsorára, de akár csak egy italra is.

The Duchess

-
Kép: The Duchess

A The Duchess a Matild Palota luxushotelben található, ahonnan új értelmet nyer a fővárosi panoráma. A budapesti háztetők felett megbújó, rejtett világot Klotild Mária osztrák főhercegné ihlette, aki a palota építésekor egy pazar rejtekhelyet álmodott meg az épület tetején, ahol az életöröm érzését akarta megosztani a társadalmi elittel. A dekadens koktélok mellé a gasztronómiai élményeket Wolfgang Puck mesterszakács álmodta meg.

Intermezzo

Az Intermezzo egy szabadtéri körpanorámás terasz a Hotel President tetején, ahonnan látható a Parlament ikonikus kupolája és a Zsolnay tetővel díszített Magyar Államkincstár. Nyáron a terasz a város egyik leghangulatosabb tetőtéri éttermévé alakul át grillételekkel és könnyű fogásokkal. Télen az óriási buborékban lehet egy forró itallal bekuckózni, aminek a helyén pár évvel ezelőtt egy tetőterasz korcsolyapálya is volt.

Sky Garden

-
Kép: Sky Garden

A Mystery Hotel tetején a Sky Gardenben a város felett megbújó kertben a környék nyüzsgése ellenére különleges kikapcsolódásban lehet részünk. Karnyújtásnyira található az Eiffel által tervezett Nyugati pályaudvar lenyűgöző épülete, a távolban a budai vár és a Gellért-hegy látványa tárul elénk. A dór oszlopokkal díszített tetőterasz egy részét akár kisebb privát eseményekre is ki lehet kölcsönözni. 

SOLID

A Hotel Rum hetedik emeletén található SOLID egy izgalmas borbár, ami a hotelben található egyedi SALT étterem kistestvére. Itt a budapesti panoráma mellett a boroké a főszerep, legyen szó hazai vagy nemzetközi válogatásról, csendes vagy habzó borokról. A közös nevező mindegyikben a natúr és biodinamikus jegyek. A hosszú nyitvatartás és a különleges reggeli fogások akár egy kiadós villás reggelire is lehetőséget adnak, nemcsak a hotel vendégeinek, hanem mindenkinek.

Leo Rooftop

-
Kép: Leo Rooftop

Budán a Hotel Clark tetején található a Leo Rooftop, ami egy barátságos dzsungel a város felett és ahonnan szinte megérinthetjük az Alagutat, a Budai Várat és a Lánchidat. Kevés rooftop bár van a budai oldalon, így a panoráma innen kifejezetten egyedi a pesti oldal felé. A különleges koktélokkal hamarosan a Lánchidat őrző oroszlánokra is koccinthatunk, amelyek jelenleg a híddal együtt felújítás alatt vannak.

Sky Bar & Pool by Cortile Hotel

Élvezd a kivilágított várost és a pesti háztetők romantikáját egy finom itallal és a barátaiddal a Sky Bar & Pool by Cortile Hotel medencés tetőterasz bárjánál. Az apró bár megbújik a környék épületei között, egyedi kilátást biztosítva a környékre. A koktélok mellett az infinity medencét is kipróbálhatod. A szálloda elkötelezett a környezet védelme érdekében, így a törülközőt otthonról kell hoznod.

Liz and Chain Sky Lounge

-
Kép: Liz and Chain Sky Lounge

A Marriott Budapest elegáns teraszáról páratlan panoráma tárul elénk a budai oldal irányába. Alattunk az ikonikus 2-es villamos szeli a rakpartot, a Dunán városnéző hajók közlekednek, velünk szembe pedig a Gellért hegy és a Budai Vár varázsolnak el. Az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti részén csodás naplementék, a Duna moraja és egyedi koktélok várnak esténként szerdától szombatig. Az augusztus 20-i tűzijáték innen nézve örök emlék lesz.

Liebling

A Liebling a pesti INSTANT-FOGAS romkocsma komplexum legbékésebb helye. Magaslati rekordokat nem dönt meg az épület, páratlan panoráma sem tárul elénk, a tériszonyoddal sem kell majd küzdened, de cserébe az emeleti teraszon élő zenés esték, remek borok és fiatalos hangulat várnak. Utána pedig irány a buliközpont többi terme és a hamisítatlan pesti romkocsma érzés, ahol hajnalig táncolhatsz.

Hotel Memories Oldtown Budapest

-
Kép: MemoRise Sky Bar/MemoRise Sky Bar

A Hotel Memories Oldtown Budapest szezonális tetőterasz bárja utánozhatatlan hangulatot áraszt a pesti háztetők között megbújva. Kozmopolita életérzés vár a város felett, kilátással a Citadellára. Lazíts és gyönyörködj a látványban minőségi magyar borok és különleges koktélok társaságában. Az élményt látványkonyha, programok és élőzene egészíti ki.

Élesztő Terasz

A belvárosból kiszakadva, mégis mindenhez közel a Széll Kálmán tér mellett egy bevásárlóközpont tetején található a Mammut Tető, ahol megint az Élesztő terasza nyílt meg, 15 sörcsappal, natúrborokkal és a szokásos, szuper gasztró vonallal. Ha te sem tudod megunni Buda látványát és a jobbnál jobb kézműves söröket, akkor nézz fel az Élesztő Teraszra!

(Kiemelt kép: Soós Bertalan/High Note SkyBar – Aria Hotel Budapest)