FRISS

A Római-parti bringaútra most vízibicikli kellene


Az eső elállt, de a víz még okoz némi gondot: a Duna kifolyt a medréből, ezzel a Római-parton elzárta az ártéren keresztülvezető bicikliutat, és nyitás előtt még beköszönt a strandra is.

Egy III. kerületi nyilvános Facebook-csoportban jelentek meg azok a képek, amelyeken jól látszik, hogy megemelkedett a Duna vízszintje. Az esőzések utáni ár elzárta a Római-parti ártéren keresztülvezető bringautat, valamint a víz ellepte a nyárra idén is kinyitó strandot.

árvíz,
Képek forrása: III. kerület / Óbuda Facebook-csoport

 

A Hydroinfo.hu hivatalos adatai szerint Budapestnél holnap, vagyis szombaton tetőzik a Duna vízszintje, szerencsére a mai 538 centiméter után megáll 540 centiméteren, és vasárnap már apadni kezd, ezért várhatóan nem okoz majd nagyobb károkat az ár.

Az elmúlt napok heves esőzései viszont országos szinten okoztak jelentős problémákat, többek között sártengerré változott az M4-es autópálya, Nógrád vármegyében pedig a medréből kilépő Rimóc-Sipek patak 300 ingatlant és 600 embert veszélyeztetett.

Az OMSZ közleménye szerint eddig tartott a csapadékos idő, szombaton és vasárnap igazi tavasz köszönthet ránk sok napsütéssel és 23-28 fokos csúcshőmérséklettel.