STÍLUS

Május 17-én ismét bringásreggelivel várják a munkába, suliba tekerőket


Meglepetésreggeli munkába menet, szuper társaságban a város szokatlan pontjain? Igen, a bringával járókat ilyen élmények is várják.

Évről-évre rekordokat dönt Budapesten a bringás közlekedés, a mostani „Bringázz a munkába” kampánya a „KERÉKPÁR = KISZÁMÍTHATÓSÁG” üzenetét népszerűsíti.

A Magyar Kerékpárosklub szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló kampány 2023-ban is a munkahelyek kerékpárral történő megközelítését kívánja népszerűsíteni. Ezúttal arra szeretnének rávilágítani, hogy a bicikli mindennapos használatával a közlekedés sokkal kevésbé stresszes, és a gyerekek is örömmel mennek bringával iskolába – írják közleményükben. A bringa nem csak mobilitást, de függetlenséget biztosít, segítségével magunk menedzselhetjük az időnket anélkül, hogy menetrendekhez vagy közlekedési dugókhoz kellene alkalmazkodnunk.

A fővárosi bringás infrastruktúra fejlesztése – az Üllői úton vagy éppen a Váci úton a biztonságos bringasávok kialakítása, a Lánchíd jelenlegi forgalmi rendjének megtartása, amiről éppen zajlik a Lakógyűlés – nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen válasszák a fenntarthatóbb közlekedési formát, ráadásul a rendszeres bicajozás fittebbé és egészségesebbé is tesz!

A bővülő helyszínek listáját itt találjátok

(Kiemelt kép forrása: Bringázz a Munkába)