KÖZÉLET

Megint kordont bontott a Momentum a Karmelitánál


A reggel hétkor megkezdett akció alatt teljesen lebontották a miniszterelnök hivatalát és az „építkezést” elkerítő kordont. A képviselők állítólag egésznap ott maradnak.

Kedd reggel nagyjából 7 óra körül a Momentum Mozgalom politikusai és aktivistái teljesen elbontották Budapesten a Karmelita előtt felállított kordont – írja a 24.hu. A cikk szerint az elbontott kordonokat lefektették, majd rájuk ültek, amíg a rendőri sorfal be nem állt a Színház utcába.

A lap hozzáteszi, hogy rendőri erőszakra nem került sor, majd idézi Tóth Endrét, a párt országgyűlési képviselőjét, aki azt mondta, hogy a bontás meglepően gyorsan haladt.

Ezt követően a Karmelita ajtajára Hadházy Ákos független képviselő és Lőcsei Lajos képviselő kiragasztott egy 7 pontos követelést, Bedő Dávid képviselő pedig bejelentette, hogy a politikusok egész nap ott maradnak és őrizni fogják a kordont.

A követelések a sajtószabadságról, a „hazug propaganda” betiltásáról, továbbá a rendeleti kormányzás felszámolásáról, a sztrájkjog visszaállításáról, a természet védelméről, a fenntartható gazdaságpolitikáról, a „fideszes káderek” leváltásáról, illetve az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról is.

(Kiemelt kép: Momentum Mozgalom/Facebook)