FRISS

Átlépte az egymilliót a BudapestGO felhasználóinak száma


A Budapesten vagy az agglomerációban élők közül már minden harmadik lakos rendelkezik felhasználói fiókkal az alkalmazásban.

Jelentős mérföldkőhöz ért március végén a BudapestGO – kezdi csütörtöki közleményét a BKK. Mint írják, az applikáció februárban múlt egyéves, felhasználóinak száma hónapról-hónapra növekszik, március végére pedig elérte az 1 millió regisztrált felhasználót. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik olyan ember, aki Budapesten, vagy a főváros agglomerációjában él, már rendelkezik felhasználói fiókkal az alkalmazásban. A számok nyelvén:

A Budapesti Közlekedési Központ többfunkciós szolgáltatást nyújtó alkalmazását már több mint 2,5 millió ügyfél töltötte le, 37 millió útvonalat terveztek, és 670 ezer felhasználó 6,7 millió jegyet és bérletet vásárolt a BudapestGO-val.

A BKK az egymilliós határ átlépését annak is tulajdonítja, hogy az app egyéves évfordulóját egy úgynevezett szüliNAPIjeggyel ünnepelte, vagyis idén február 14-én 150 forintért egy napig lehetett korlátlanul utazni az applikációval. „A Budapest 150 éves szülinapjára utaló 150 forintos jegyakció napján 15 százalékkal többen utaztak a BudapestGO-val, és egy átlagos kisváros lakosságával egyenlő utas vásárolt vásárolt szüliNAPIjegyet. Az akció során sok új felhasználó ismerkedett meg a digitális napijeggyel, akiknek a fele az akció hatására új ügyfélként regisztrált az applikációba, és a továbbiakban is használja a BKK által kínált digitális jegyeket vagy bérleteket” – teszi hozzá a közlemény.

A BKK felmérése szerint a BudapestGO-t használó ügyfelek és utasok

  • kifejezetten elégedettek az applikációval;
  • nagy részük úgy érzi, hogy az alkalmazás nagyon kompakt, mindig kéznél van, kényelmes és felhasználóbarát, egy helyen elérhető benne minden fontos funkció, ami a közösségi közlekedéshez szükséges;
  • szeretik, hogy nem kell sorba állni, sem kitérőt tenni a pénztárakhoz, vagy az automatákhoz.

A közlekedési központ emlékeztet: január óta a BudapestGO az agglomerációban élőknek is jelentős segítséget nyújt az utazástervezésben, hiszen a MÁV-VOLÁN-csoport együttműködésében korábban a MÁV-HÉV és a MÁV-START érintett járatai után már elérhetők a Volánbusz Budapest elővárosában közlekedő 300-899-es számú autóbuszainak valós idejű adatai is. Az utazástervezés mellett az ügyfelek a helyi és a helyközi – kivéve környéki – Volánbusz-járatok igénybevételéhez szükséges jegyeket és bérleteket is megvásárolhatják a BudapstGO-ban.

(Képek: BKK)