STÍLUS

Újra jönnek az ingyenes fővárosi sportprogramok


A görkoritól a SUP jógáig: a közösségi költségvetés egyik legsikeresebb ötlete, az Aktív Budapest idén is folytatódik, várhatóan szélesebb sportnem-választékkal.

Idén már a harmadik évada fut a közösségi költségvetésnek – egyelőre az ötletek első körös értékelése zajlik. De szerencsére a korábbi évek nyertesei is – mint jól bevált gyakorlatok – megmaradnak, ezek közül is az egyik legnépszerűbb az Aktív Budapest

A cél nem csak a sportolás népszerűsítése és az egészséges életmód tudatosítása, de szuper lehetőséget teremt az aktív közösségi életre is a nagyvárosban. Évszaktól függően változik, hogy milyen sportban próbálhatják ki magukat a budapestiek, a nyári szezonban a SUP jóga, görkorcsolya, erősítő edzések, táncórák, nordic walking, futás volt a népszerű. A téli időszak legkedveltebb sportágai/sportprogramjai pedig a curling és a síoktatás voltak.

A sportág-paletta várhatóan bővülni fog a jövőben, egyelőre az idei költségkeret nincs előre meghatározva, a kínálat a városlakók igénye és a népszerűség alapján alakul majd. Viszont jó hír, hogy a programkínálat fenntartására és bővítésére az eredeti ötletgazda az idei közösségi költségvetési programba is beadott egy javaslatot, amire várhatóan nyáron szavazhatunk.

A programokra az Aktív Budapest honlapján lehet regisztrálni.

(Kiemelt kép: Facebook/Aktív Budapest)