FRISS

Mindenkit vár az Óbudai Autóbuszgarázs


A látogatók olyan kérdésekre kaphatnak választ, minthogy hogyan válhat valaki buszvezetővé, hogyan készül a vezetők beosztása, hogyan zajlik a járműdiagnosztika, vagy hogy mivel foglalkozik a diszpécser és a garázsmester.

A BKV szeretettel vár minden 16. életévét betöltött érdeklődőt a BKV autóbuszos szakmai napján február 18-án, szombaton az Óbudai Autóbuszgarázsban. 

Szakértő kollégáik bemutatják a garázs műszaki és forgalmi életét, a különböző munkaköröket, a szabad pozíciókat, és

a BKV-s munkavállalói élet előnyeit.

Autóbusz telephelyeiken, így Óbudán is, mint írják, jól szervezett, sokszintű munka zajlik minden nap. Gépjárművezetők, autószerelők és mérnökök (természetesen nem teljes a lista) dolgoznak együtt, hogy a több száz szóló és csuklós busz biztonságban és pontosan szállíthassa az utasok tízezreit.

A szakmai nap látogatói a 7 állomásos kiscsoportos vezetett bejáráson olyan kérdésekre kaphatnak választ, minthogy hogyan válhat valaki buszvezetővé, hogyan készül a vezetők beosztása, hogyan zajlik a járműdiagnosztika, vagy hogy mivel foglalkozik a diszpécser és a garázsmester.

A nosztalgia mellett természetesen a garázsban tárolt forgalmi járműveket is bemutatják, és

nyitott pozíciókat is kínálnak.

A szakmai napon lehetőséget biztosítanak tesztvezetésre is, amelyre a helyszínen lehet jelentkezni, a jelentkezés feltétele B kategóriás jogosítvány megléte.

A szakmai napra az alábbi linken lehet regisztrálni (16. életév betöltése után).

 

(Kiemelt kép: Énbudapestem)