FRISS

Mégsem kell fizetni a sajátos nevelési igényű óvodások ellátásáért a XVIII. kerületben


Megállapodott az önkormányzat és a tankerület: a tanév végéig közösen tartják fent a kerületi gyerekeknek járó szolgáltatásokat.

A XVIII. kerületi SNI óvodások ingyenes ellátása ebben a tanévben biztosított. Ez derült ki Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester csütörtöki tárgyalása után. A polgármester Facebook-posztban számolt be az egyeztetésről, eszerint a június 15-ig tartó átmeneti időszakban a Klebelsberg Központ és az önkormányzat közösen tartják fent a kerületi gyerekeknek járó szolgáltatásokat, beleértve a sporttevékenységeket is.

Korábban megírtuk, hogy a Külső-Pesti Tankerületi Központ levélben mondta fel az SNI-s óvodások ingyenes ellátásáról szóló megállapodást a helyi önkormányzattal. Az eredeti, 2021 augusztusában kötött, határozatlan idejű szerződés szerint a tankerület vállalta, hogy térítésmentesen biztosítja az SNI-s gyerekek ellátását az önkormányzat fenntartásában lévő BP18 Egyesített Óvodában és tagintézményeiben. Cserébe az önkormányzat uszodáit az általános iskolások ingyenesen használhatják, a tornaóráikat pedig a Pestszentimrei Sportkastélyban tarthatják.

A tankerület a felmondásban arról írt, hogy csak költségtérítés ellenében hajlandó segítséget nyújtani az önkormányzatnak, ami a mostani tanévre összesen 3 millió 161 ezer 790 forintba került volna, azonban a csütörtöki megállapodással ez tárgytalanná vált.

(Fotó: freepik.com)