FRISS

Életet mentett a Baross téri posta kézbesítője 


Téved, aki úgy gondolja, hogy a postás munkája véget ér a levelek kihordásával.

Ahogy Borgulya Tamás, a Budapest 72 posta kézbesítője a Magyar Posta Facebook-oldalán mondja, téved, aki úgy gondolja, hogy a postás munkája véget ér a levelek kihordásával, ők ugyanis sok ember életének a részei. Az idősebb, beteg emberek számára gyakran

ők jelentik az egyetlen kapcsolatot a külvilággal.

„Amellett, hogy szívesen beszélgetnek, megnyílnak, őszinték, a napi életvitelben is számítanak ránk. Sok kollégámhoz hasonlóan munkaidőn kívül én is bevásárlok a boltban, elmegyek a patikába. Apró, semmibe sem kerülő szívességek ezek, amikért azonban roppant hálásak.”

Borgulya egyszer életet is mentett. Mint mesélte, egy ideje már kapcsolatban volt a 91 éves Ernő bácsi szintén idős rokonával, hiszen egy korábbi betegsége idején telefonszámot cseréltek. A rokon egyik nap azzal hívta, hogy

Ernő bácsi már másfél napja nem veszi fel a telefont.

„Elmentem a bácsihoz, a kopogásra, majd a szólongatásra, elhaló hangon válaszolt a lakás mélyéről, hogy kérem, segítsen, Tamás! Mivel az ajtó zárva volt, hátraléptem egyet és berúgtam. Ilyenkor is jól jön az edzett labdarúgó láb” – mondta Borgulya.

A kézbesítő a földön fekve talált Ernő bácsira, aki mint kiderült, majdnem két nappal korábban esett el, és ugyan hallotta, hogy a rokona hívja, nem tudott elkúszni a telefonig. Borgulya rögtön hívta a mentőket, akik megállapították, hogy Ernő bácsi combnyaktörést szenvedett.

(Kiemelt kép: Magyar Posta)