FRISS

Jól jártok, ha pénteken az M4 ferencvárosi szakaszán mozogtok


A magyar kultúra napjához kapcsolódva összművészeti programokkal várják a közönséget pénteken délután az M4 Kálvin téri és Fővám téri állomásainak galériáján a BKV, a BKK és a Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei.

A BKV utasai a metróra várakozva zenés és táncos produkciókat láthatnak, valamint minikoncerteket hallhatnak pénteken, a ferencvárosi metrómegállókban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A BKV korábban is szervezett már hasonló előadásokat, koncerteket a megállók galériáján, hiszen sok éve működnek együtt különböző művészeti csoportokkal, színházakkal, és koncertszervezőkkel. Az idei programban a klasszikus zene, a néptánc és népzene, valamint interaktív gyermekprogramok kapnak helyet.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünneplik országszerte számos helyszínen és intézményben különböző kulturális programokkal, rendezvényekkel, előadásokkal arra emlékezve, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban, január 22-én tisztázta le Szatmárcsekén a Himnuszt.

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)