FRISS

Üdvözlőcsomaggal várták a közgyűlés tagjait


Az újonnan alakuló közgyűlés 33 tagját a megújult ülésteremben üdvözlőcsomag is várta, benne a fővárosról szóló kiadványokkal, plakáttal, kitűzővel.

A mai közgyűlés előtt a díszteremben helyet foglaló képviselőket egy Budapest címerével ellátott papírtasakban számtalan kiadványt és egyéb, a fővárossal kapcsolatos ajándéktárgyakat találni. Ezek a következők voltak:

Kiadványok

Zöldülő Budapest 2030

Főváros Zöld Infrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterve, amelynek célja, hogy a Budapesten a megmaradt zöldterületek megóvása mellett újakat alakítsunk ki – 2030-ra az egy budapesti lakosra jutó parkterület mérete a jelenlegi 6 négyzetméterről 7 négyzetméterre növekedjen.

Otthon Budapesten

A Fővárosi Önkormányzat célja, hogy nap mint nap javítsa Budapest működését, szolgáltatásait és környezeti állapotát, segítse lakóit és az itt dolgozókat és tanulókat, illetve mindenkinek esélyt adjon az egészséges, tartalmas, biztonságos életre.

Képviselői
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Újjáéledő Rakpart 2030

A pesti alsó rakpart fokozatos és ütemezett megújítása az együttműködő civil szervezetekkel kötött megállapodás alapján. A fókusz a gyalogos terek megteremtésén, a vízparti sétány kialakításán és zöldfelületek létrehozásán van azzal a céllal, hogy a legszebb budapesti terek jöhessenek létre. 

Fonódó Villamoshálózat 2030

A Fonódó villamoshálózat 2030 program rövid és középtávon megvalósítható, kiemelt fontosságú fejlesztéseket tartalmaz. Jövőképet ad a budapesti villamosközlekedésnek, meghatározza a további, hosszú távú közlekedésfejlesztés irányát. A villamosvonalak fejlesztése nem csak a közlekedésről szól. Ahol villamos épül, ott leromlott állapotú, zsúfolt és zajos utak éledhetnek újjá, a közlekedés tisztább és fenntarthatóbb lesz. A megállók környezetében megélénkül a gyalogosforgalom, virágozni tudnak az üzletek, vendéglátóhelyek.

A Lánchíd

Ez a kis terjedelmű, dúsan illusztrált kiadvány a legújabb szakirodalmat felhasználva a Lánchíd tervezésének és építésének ered a nyomába. Azt vizsgálja, hogy hogyan valósult meg politikai és a társadalmi ellenállás mellett, mégis a korban elérhető legmagasabb szintű műszaki és technológiai megoldásokkal egy korábban sosem létezett üzleti modell mentén

Képviselői
Kép: Merélsz Márton/Énbudapestem

 

Lélegezz fel, Budapest!

Összefoglaló a közlekedési eredetű levegőszennyezés csökkentéséről szóló közösségi gyűlés 50% feletti támogatottságú javaslatairól

Budapest Parkváros - Rákosrendező térségének városfejlesztési víziója

A kiadvány Rákosrendezőre fókuszál egy kérdést szem előtt tartva: Budapest aranytartalékaiból a barnamezős területekből hogyan lesz zöld, élhető és elérhető otthona mindenkinek?

Akadálymentesítéstől zöldítésig - Válogatás a ciklus eredményeiből

Ez a kiadvány válogatás abból a sok száz fejlesztésből, amiket a Fővárosi Közgyűlésbe meghozott döntéseknek köszönhetően tudott a főváros megvalósítani.

Újjáéledő sugárutak 2030

Belvárosi autópályák helyett a városrészeket ismét összekötő, újjáéledő sugárutakat szeretnénk a Váci út – Bajcsy-Zsilinszky út – Kiskörút – Üllői út belvárosi szakaszán. A belvárost elkerülő tranzitforgalommal, megújított találkozóterekkel, új zebrákkal, kerékpársávokkal és faültetéssel teremtünk olyan környezetet, ahová visszatérnek a gyalogosok, sétálók is. Csökken a torlódás, kevesebb lesz a baleset, kisebb lesz a zaj és tisztább a levegő. Így már megéri újranyitni az üzleteket, vendéglátóhelyeket is, megjelennek a padok és teraszok is, hiszen lesz már erre járó, aki betérjen. Újra életre kel a város.

Képviselői
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Egyéb ajándéktárgyak:

  • Budapest egyik nevezetességét ábrázoló, művészi értékű, A3-as méretű plakát
  • Budapest 150. évfordulójára készült kitűző
  • A közösségi költségvetés ötleteivel díszített vászontáska, ami a közösségi költségvetés éppen zajló, október 7-ig tartó szavazási időszakára hívja fel a figyelmet. A szavazások eredménye a közgyűlés tagjai számára is fontos visszajelzést jelent arról, hogy milyen témák foglalkoztatják a városlakókat.
  • Irodaszerek
  • lemosható tetoválás

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)