STÍLUS

Kreatív árvízbúcsúztatás lesz a rakparton vasárnap délután


Uszadékfából készülő installációval és zenével ünnepeljük a megtisztított rakpartokat most vasárnap.

A sikeres árvízvédelmet követően a Fővárosi Önkormányzat munkatársai megtisztították a budapesti rakpartokat, így a gyalogosok és a bringások szeptember 29-én ismét birtokba vehetik kedvenc közterüket, a Jane Haining rakpartot. A Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Vízművek, a BKK és a BKV, a Főkert és az FKF, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint lelkes önkéntesek szorgos és sokszor erőn felüli munkáját köszöni meg és ünnepli a főváros a rakparti eseménnyel, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Rakpart
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

A szervező Budapest Brand és a Valyo – Város és Folyó Egyesület délután háromtól  ingyenes programokkal, Uszadékfa-installációval, DJ-szettel és Bocskor Bíborka zenés műsorával várja az ünnepelni és alkotni vágyókat a Viadukt Galériánál.

 

15.00 - 18.00 Valyo: Hozta a Duna - Mit kezdjünk vele?

A folyó az árvíz levonulása óta tele van uszadékfával, ezeket fogjuk kiemelni és közösen lefesteni. Csatlakozzatok vasárnap délután ti is a festéshez, hagyjatok nyomot a városon, így fogunk közösen emléket állítani az árvíznek. Megmutatjuk meddig ért a Duna a RAKPART-on és te is hagyhatsz fa-üzenetet a budapestieknek! Szerszámokat, festéket és hozzáértő kezeket biztosítunk, ha részt vennél, olyan ruhában gyere, amit nem bánsz ha koszos lesz.

Rakpart
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Hol? Budapest, Jane Haining rakpart (pesti alsó rakpart)

Mikor? Szeptember 29., vasárnap 15:00-20:00

Az eseményről bővebben itt lehet tájékozódni.

 

Az esemény a Fővárosi Önkormányzat, a Valyo - Város és Folyó Egyesület és a Budapest Brand együttműködésében valósul meg.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)