KULTÚRA

Új arculattal jelentkeztek a budapesti art mozik


Szeptemberben új logót kapott hat fővárosi mozi, amivel egyértelműbbé tették, hogy egy családhoz tartoznak.

A Corvin, a Művész, a Puskin, a Kino, a Tabán és a Toldi mozi új logóinak célja, hogy letisztult elemekkel közvetítsék a filmszínházak közötti rokonságot, és hogy mindannyian a Budapest Filmhez tartoznak. A hat mozi logói – amiket egyébként a Corvin moziban kiállított vetítőgép és a belsejében található filmtekercs ihletett – alkotóelemei az anyacég Budapest Film logójában mind visszaköszönnek.

A Budapest Film Zrt. a hálózathoz tartozó mozik új logóinak elkészítésével a Concept Agencyt bízta meg, ami a Budapesti Metropolitan Egyetem saját kreatívipari ügynöksége. Koncepciójuk az volt, hogy úgy mutassák be a mozikat, mint egy hálózat részeit, amelyek – a vetítőgép alkatrészeihez hasonlóan – összedolgoznak, és így továbbítják a filmeket. A Budapest Film logójában egységgé összeálló alkatrészek méretei a mozik befogadóképességével arányosan viszonyulnak egymáshoz. A körökből álló grafikai elemek lettek egyenként a mozikhoz rendelve, a színek és a mozikhoz tartozó egyedi betűtípusok pedig a mozik hangulatára és változatosságára reflektálnak. A logóterveket Csordás Zoltán tervezőgrafikus, a METU tervezőgrafika BA szakvezetője készítette – írta a Kreatív.

budapest
Kép: Concept Agency/Budapest Film Zrt.

 

A Budapest Film Zrt. a főváros legnagyobb artmozi-üzemeltető vállalata. A Fővárosi Önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló cég feladata, hogy minőségi mozgóképes szolgáltatást biztosítson Budapesten, illetve hogy megőrizze a városképbe szervesen illeszkedő, egyedülálló kulturális értéket képviselő filmszínházak világát. A vállalat hat mozit üzemeltet: az 1956-os forradalom egyik ikonikus helyszíneként ismert Corvin mellett a budapesti artmozi-hálózat fő helyszíneit, vagyis az archetipikus artmoziként ismert Művészt, a klasszikus filmszínházak világát idéző Puskint, a város alternatív kulturális életének egyik fő helyszínét, a Toldit, Buda egyetlen művészmoziját, a Tabánt, valamint a Kino Cafe mozit.

(Kiemelt kép: Concept Agency/Budapest Film Zrt.)