FRISS

Két napon át gyűjt tanszeradományokat a főváros a Nyugati téren


Iskolatáskától a mesekönyvig mindent várnak. Ha valaki nem tud személyesen megjelenni, de szeretné valamivel támogatni az iskolakezdő gyerekeket, akkor online is tud adakozni.

Vannak Budapesten olyan rászoruló családok, amelyek ebben az évben sem tudják megvásárolni az új iskolai eszközöket a gyerekek számára, hiszen egy családra akár több tízezer forintnyi költés is juthat iskolakezdéskor.

A tavalyi sikeres tanszergyűjtés után most újra lehetőség nyílik a közös segítségnyújtásra.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt. és a Baptista Szeretetszolgálat idén is közösen segít a beiskolázásban, hogy minden gyerek megfelelő felszereléssel és egyenlő esélyekkel kezdhesse meg a tanévet. 

A szervezők augusztus 30-án és 31-én – pénteken és szombaton – Budapest VI. kerületében, a Nyugati téri gyűjtőponton várják a nem használt tanszereket és játékokat, hogy olyan helyre kerülhessenek, ahol igazán szükség van rájuk. Az így összegyűlt adományok egy része a Családok Átmeneti Otthona kis lakóinak beiskolázását segíti, hogy ők is felkészülten kezdhessék meg a tanévet.

Mit érdemes adni? 

Olyan iskolatáskát, tolltartót, mesekönyvet, írószert és minden iskolakezdéssel kapcsolatos tárgyat, ami jó állapotú. Fontos, hogy valóban használható, újszerű eszközökre számítanak a helyszínen, hiszen csak így tudják újra felhasználni a diákok. A láthatóan használt, rossz minőségű, törött, szakadt tárgyaktól nem ilyenkor kell megszabadulni – az nem adakozás, hanem lomtalanítás. 

 

Helyszín: 

Budapest, VI. kerület, a Nyugati téri forgóóra előtti terület

Időpontok

augusztus 30., (péntek) 08:00-18:00

augusztus 31., (szombat) 08:00-18:00

Ha valakinek nincs lehetősége személyesen átadni adományát a helyszínen, de szívesen segítene, online sulidobozt is tud adományozni: https://www.sulidoboz.hu

Bővebb információ a Facebookon található

(Kiemelt képünk illusztráció: Unsplash)