KULTÚRA

Szeptember második felében újra vár a földalatti katedrális


Éves nyílt napját tartja hamarosan a Fővárosi Vízművek, szeptemberben újra megnyitják kőbányai medencéjüket.

Ahogyan minden évben tömegek számítanak rá, idén, szeptember második felében is meg lehet majd látogatni a Fővárosi Vízművek földalatti víztárolóját, leengedett állapotában; újra le lehet ereszkedni azon a felszínről nem látható csigalépcsőn, ami a legendás helyszínre vezet, ahol nekünk ilyen élményeink voltak.

 Ha létezik lista Budapest izgalmas, de nem mindig látogatható helyszíneiről, akkor ez a földalatti katedrális biztosan rajta van. Egy ténylegesen egyedülálló élményről van szó egy abszolút fotogén helyszínen. A program elején rögtön a helyszínre vezetnek minket, majd a Vízművek felkészült munkatársai összetett előadást tartanak a víztárolóról: annak történetével kezdik és a fővárosiak csapvízzel kapcsolatos tévhiteivel fejezik be, aztán szabadon engedik a látogatókat. Kevés ilyen program van Budapesten, ami az építészet kedvelőinek ugyanannyi élményt kínál, mint annak, akit megrészegít az esemény exkluzivitása, ennek megfelelően résen kell lenni, ha valaki be akar jutni.

Érdemes időben jelentkezni, ahogy a regisztráció elérhetővé válik. Az információ – a bejárás időpontjával kapcsolatban – a Fővárosi Vízművek Facebookján lesz elérhető hamarosan.