FRISS

Farmerkabát frissítéssel és tűz show-val készül a Viadukt Fesztivál


Naplementés bulik, kulturális események, családi programok és sport. Mutatjuk a Viadukt Fesztivál záróhetének programját.

A július 26. és augusztus 18. között megrendezett Viadukt Fesztiválon a kultúra, a közösségi összefogás és az őszinte, felszabadult hangulat találkozik, s mindezt kitűnő zenék fogják kísérni az utolsó, záró héten is.

 

Augusztus 14., szerda:

16 órától a foglalkozást vezető Zathureczky György segítségével a részvevők megalapíthatják a manó zenekart. „Munkám központjában az együttes élmény áll, ezért a játékaimat úgy találtam ki, hogy bárki kapcsolódni tudjon bármiféle művészeti, zenei képzettség nélkül. Nyitott, szabad légkört teremtünk, amihez könnyen lehet csatlakozni. Magam egy szájba helyezett és ezért nem látható kis síppal, trillával játszom, mellyel mókás hangokat adok ki (pl. utánzom a hegedű hangját), teremtve varázslatos légkört. Ebbe a világba hívom a velem játszani szándékozókat, fejükre manó-sapkát, kezükbe konyhai eszközöket adva. A közösen kitalált dalt együtt játsszuk, ők ritmust adnak, én dallamot." – mondja Zathureczky, aki szerződtetett vásári mutatványosként rendszeresen fellép egyéb fesztiválokon is.

 

Augusztus 15., csütörtök:

16 órától a Primate.hu által életre hívott Pepita szervezésében igazi elektronikus zenei kavalkádra, maximális energiaszintre és karneváli hangulatra lehet számítani a house, electro, és hardgroove jegyében.

20 órától Willany Leó Improvizációs Táncszínház előadásra várnak a szervezők, ahol a koncepció leginkább az, hogy nincs koncepció. Különböző műfajokból érkező előadók találkoznak a Trafó stúdiójában azzal a céllal, hogy egy olyan előadást hozzanak létre, amiről még ők sem tudnak semmit.

21.30-tól fergeteges, látványos tűzzsonglőr show-val kápráztatják el a szabad rakparton pihenőket.

Viadukt
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Augusztus 16., péntek:

17 órától újjávarázsolhatod régi, már megkopott farmerkabátod egy workshop keretein belül. Verebélyi Diától egyszerű, de látványos megoldásokat tanulhatsz el, és a végén akár már a megújult farmerkabátodban távozhatsz az eseményről. Este a zenéről a Space Tales csapata gondoskodik.

 

Augusztus 17., szombat:

21 órától, ahogy lemegy a nap, kigyúlnak a fények és kezdetét veszi a Lég-tánc tűz show. Ezen az estén a Nota Bene gondoskodik a zenéről.

 

Augusztus 18., vasárnap:

9 órától szabad festés, szabad gondolatok a szabad rakparton.

19 órától az érintés művészetéről tudhatunk meg többet, amíg a hangulatért Ourway with Domonkos Kucsera Live felel majd.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)