FRISS

BKK: senki ne dőljön be a csalóknak, csak biztonságos forrásból vásároljanak jegyet!


Csalók jelentek meg Budapest forgalmas közterületein: kedvezményes áron kínáltak eladásra jegyeket vagy bérleteket. A BKK arra kér mindenkit: csak hivatalos értékesítőhelyen vagy online vásároljanak!

Több bejelentés is érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz, hogy szélhámosok – magukat a BKK vagy a BKV munkatársainak kiadva – próbálják megkárosítani a fővárosban közlekedőket - közölte a BKK. A csalók forgalmas csomópontok környékén tűntek fel, és rendkívül kedvező áron kínáltak eladásra jegyeket vagy bérleteket. Az elkövetők a legtöbbször semmit sem adtak át a megkárosítottaknak, de az is előfordult, hogy érvénytelen, az utazásra nem használható jegyet vagy bérletet nyújtottak át a gyanútlan áldozatoknak.

A BKK közleményében arra kér mindenkit, hogy kizárólag hivatalos értékesítési csatornákon, tehát online többek közt a BudapestGO applikációban, vagy személyesen a BKK Pontkeresőjében található értékesítőhelyeken vegyenek jegyet vagy bérletet.

De legyenek óvatosak a repülőtéren is! A 100E Repülőtéri Expresszre érvényes jegyek továbbra is a már megszokott értékesítési felületeken érhetők el: azokat sem a reptéren, sem a főváros egyéb pontján nem értékesítik mozgó árusok.

A 100E Repülőtéri Expresszre érvényes jegyek megvásárolhatók a BudapestGO applikációban, a BKK Ügyfélközpontjaiban, illetve a 100E buszok fedélzetén elhelyezett Budapest Pay&GO alkalmazással közvetlenül bankkártyával is ki lehet egyenlíteni a viteldíjat. A Budapest Pay&GO-ról bővebben a BKK oldalán lehet tájékozódni - áll a BKK közleményében. 

 

Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK