FRISS

Az egész országban vízipisztolycsatát vívtak


Idén is a Palatinus strandon és még harminchat hazai fürdőben rendezték meg a népszerű eseményt, amelyhez ezúttal rekordkísérletet is kapcsolódott.

A Magyar Fürdőszövetség tagfürdői bevonásával évek óta szervez olyan közös programokat, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők szélesebb körben való megismertetéséhez, illetve a fürdőzés népszerűsítéséhez. Ennek jegyében tavaly rendezték meg első alkalommal a nagy vízipisztolycsatát, amit a nagy sikerre (és a nagy melegre) való tekintettel idén is megtartottak. A játékos kezdeményezéshez a szövetség harminchét fürdője csatlakozott, a „rekordkísérlet” pedig a csatát játszó személyek számára vonatkozott. Egészen pontosan „az adott helyen, az adott időben és az adott időtartamban" zajló csatában résztvevő személyek számára. A szervezők a csata idejét legalább 5 percben – ajánlottan 15 percben – állapították meg.

A felhívás eredményeképpen július 6-án, szombaton a harminchét helyszínen, délután kettőtől – negyedórán át – a vízi „összecsapások".  Az akcióban országszerte 5500 fő vett részt, ami azt jelentette, hogy új rekord nem született – tavaly 5900 volt a résztvevők száma –, ám emiatt senki nem lógatta az orrát. A Magyar Fürdőszövetség közleménye szerint a számlálást a Magyar Rekord Egyesület felügyelte és hitelesítette, „minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve”. Ahogy a közlemény fogalmaz: „az ország minden részéből bekapcsolódtak fürdők az akcióba, így gyakorlatilag bárki találhatott ehhez elérhető közelségben helyet".

A vízipisztolycsata központja a budapesti Palatinus strandon volt. Képeink ott készültek.

Képek: Merész Márton/ÉnBudapestem