KULTÚRA

Zágráb nyerte a 4 Város Tornáját Budapesten


Az 1996-ban életre hívott sporteseménynek ezúttal Budapest adott otthont. Ljubljana, Pozsony és Zágráb fiatal sportolói bele is kóstoltak a magyar fővárosba.

Zágráb győzelmével ért véget a hagyományos, ezúttal Budapesten rendezett 4 Város Tornája elnevezésű ifjúsági sportvetélkedő. A második helyen a házigazdák csapata végzett, megelőzve Pozsony és Ljubljana együttesét. Ahogy írtuk korábban, július 4. és 7. között rendezték meg Budapesten a 4 Város Tornáját. Az ifjúsági sportrendezvényen Ljubljana, Pozsony, Zágráb és Budapest közel 400 legjobb korosztályos atlétája vett részt. A fiatalok hat sportágban versenyezhettek, ezek az atlétika, asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda voltak.

4
Kép: 4 Város Tornája

 

Az idei verseny különleges volt azért is, mert

a sorozat történetében először Fair Play-díjakat is kiosztottak a szervezők.

A díjat megkapták a pozsonyi kézilabdázók, mert elismertek egy tévedésből nekik ítélt oldalbedobást, de díjazták a budapestiek, a pozsonyiak és a zágrábiak sportszerű, együttes döntését is, amely szerint saját kosárlabdázóikkal segítették ki az e sportágban csapattal nem rendelkező ljubljanai különítményt.

4
Kép: 4 Város Tornája

 

A szervező Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Sportszolgáltató Központ szabadidős és kulturális eseményekkel is készült a vendégeknek, akiket városnézés után strandolni is elvittek a hőségben. A Kristály Színtéren rendezett záróünnepségen a Magyar Parkour Szövetség bemutatója után pedig bulizhattak, tovább ismerkedhettek a négy város fiatal sportolói.

 

 

(Kiemelt kép: 4 Város Tornája)