FRISS

Három héten át kicsit nehezebb lesz az élet a Nagykörút vonalán


Július 13-tól három héten át pályakarbantartást végeznek a 4-es és 6-os villamos vonalán a Blaha Lujza tér, a Podmaniczky utca és a Margit híd térségében, a munkálatok ideje alatt pótlóbusz közlekedik majd.

A BKK közleményében azt írja, a munkálatok első ütemében, július 13. szombattól július 20. szombat hajnalig pótlóbusz közlekedik az Oktogon és a Harminckettesek tere között. A Közlekedési Központ a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között utazóknak az M3-as metrót, a Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazóknak a belváros elérésére az M2-es metrót, Óbuda irányából pedig a 19-es és a 41-es villamosokat ajánlja az M2-es metróra való átszállással. 

Július 13. szombattól július 20. szombat hajnalig a nagykörúti villamosok az alábbiak szerint közlekednek:

  • a 4-es és a 6-os villamos Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér és a Harminckettesek tere között jár; illetve 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között;
  • 4-6-os jelzéssel pótlóbusz indul a Nyugati pályaudvar és a Harminckettesek tere között; a Harminckettesek terénél a pótlóbuszra a József utca és a Kis Salétrom utca között kijelölt helyen lehet felszállni;
  • a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszokra a Nyugati pályaudvar M végállomáson a 4-6-os pótlóbusz felszállóhelye mögött, a körúttól távolabb eső megállóhelyen lehet felszállni.

A BKK a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között utazóknak az M3-as metrót, a Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazóknak a belváros elérésére az M2-es metrót, Óbuda irányából pedig a 19-es és a 41-es villamosokat ajánlja az M2-es metróra való átszállással.

Július 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap a villamosok csak a dél-budai végállomásuk és a Harminckettesek tere között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Harminckettesek tere között pótlóbusz jár.

Július 22. hétfőtől augusztus 4. vasárnapig a 4-es, 6-os villamos vonalán további pályakarbantartási munkálatok is zajlanak, ezen időszak forgalmi rendjéről a BKK később ad tájékoztatást.

2024. július 12-ről 13-ra, péntekről szombatra virradó éjszakától az augusztus 4-ről 5-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszakáig minden éjjel a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán 6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A 931-es autóbusz Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.