FRISS

26 új helyen mérik a sebességet a rendőrök Budapesten


Heteken belül éles üzemre váltanak az önkormányzat által kihelyezett traffipaxok, nemsokára felállítják a jelzőtáblákat is.

Fixen telepített, állandóan működő sebességmérőket telepített a Fővárosi Önkormányzat – írja Karácsony Gergely közösségi oldalán. A Váci úton, a Duna Plaza mellé kihelyezett kamera már élesben üzemel, a többi sebességmérő néhány hét múlva vált éles üzemre.

A Fővárosi Önkormányzat eredetileg 45 darab, egy-egy sáv mérésére alkalmas kamerát tervezett, de végül 26 sebességmérő kamerát telepítettek, amik összesen 46 sávot figyelnek. A Váci útit leszámítva ezek egyelőre a rendőrségi KAFIR tesztrendszerben működnek. A következő hetekben először kihelyezik a kamerákat jelző közúti jelzőtáblákat, ezek után válthatnak éles működésre a sebességmérők. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség bírságot szabhat ki a gyorshajtókra. A bírság a rendőrség bevételét képezi, az üzemeltetés költségeit a Fővárosi Önkormányzat állja.

Traffipax
Kép: Főváros/Budapest

 

A főpolgármester rendkívüli esetnek nevezte a szerda esti balesetet, amely ellen a sebességmérő kamerák sem nyújtottak volna védelmet.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)