STÍLUS

Megdőlt az országos vízipisztolycsata két rekordja is


Budapesten a margitszigeti Palatinus strand vett részt szombaton az országos vízipisztolycsatában. 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség ez évi új kezdeményezéséhez, az országos vízipisztolycsatához. A zrt. részéről a Palatinus strand kapcsolódott be az akcióba, jelentkezni előzetesen online, vagy akár aznap a helyszínen is lehetett – közölték a szervezők.

A vízipisztolycsata 14 órakor tört ki a Pala strandmedencéjében, illetve a kisebbeknek a gyermekmedencében. A számlálóbizottság adatai alapján a Margitszigeten – a szombati esős, viharos délelőtti időjárás mellett is – több mint 130 fürdőző lett a magyar rekord részese.

A Magyar Fürdőszövetség 37 tagfürdőjének összefogásával pedig sikerült új magyar rekordot felállítani: Magyarországon egy időben kerekítve összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral) vendég játszott vízipisztolycsatát.

-
Kép: Képszerkesztőség

 

A Palatinus strand adott helyet az akciót irányító és hitelesítő Magyar Rekord Egyesület koordináló központjának is. A mostani kezdeményezés egyedülálló volt abban, hogy a telekommunikáció segítségével az „egy helyszín” egész Magyarországot jelentette. Minden egyes helyszín online, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal volt összekötve, a 37 fürdőben zajló eseményeket Budapesten egy nagyméretű kivetítőn is nyomon lehetett követni.

Az egyben strandszezonzáró rendezvényen a kicsik animátorok által vezetett vizes játékokon vehettek részt, a vízipisztolycsata után retró slágerek tették teljessé a fürdőzést és a hétvégi kikapcsolódást.

-
Kép: Képszerkesztőség

 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. igazi nyári csúszdázós, lángosozós, fagyizós strandolásra hívta meg ezúttal a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Befogadó Otthon gyermekeit a Palára, közülük mintegy harmincan vetették bele magukat a medencékbe és természetesen a vízipisztolycsatába is.

(Kiemelt képünk illusztráció / Forrás: Steward Masweneng/Unsplash)