STÍLUS

Új életet lehelnek a Körszállóba, amihez közel 60 éve nem nyúlt senki


A jelenleg kollégiumként és dolgozói szálláshelyként működtetett kultikus helyből “magas minőségű ingatlant” hoz létre az új tulajdonos.

A Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt.-vel a Hotel Budapest – közismert nevén Körszálló – eladásáról. A Danubius Hotels szállodalánc 2021 szeptemberétől bérbe adta a szállodát, a bérbe vevő Hotel & More Szállodák Zrt. azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működteti azt, ez a tulajdonosváltás után sem változik.

Az 1967-ben átadott szálloda teljeskörű felújításra, műszaki modernizációra szorul, amely hatalmas beruházást igényel. A leendő új tulajdonos Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója, Makra Sándor úgy fogalmazott, küldetésük, hogy az országban egyedülálló, prémium ingatlanportfóliót hozzanak létre, és azt tulajdonosi szemlélettel, sikeresen és hatékonyan menedzseljék. "Vállalatunk célja olyan magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez. A Körszálló épület vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást tervezünk, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak" – nyilatkozta.

Körszálló
Kép: booking.com

A kiadott közlemény szerint az ingatlanfejlesztéssel, ingatlanvagyon-kezeléssel és ingatlanportfólió gazdálkodással foglalkozó Market Asset Management Zrt. viszonylag új szereplő a piacon, de tőkeerős hátterének és kiterjedt, speciális szaktudásának köszönhetően már most jelentős résztvevője a magyar ingatlanfejlesztői szektornak, a Market-csoport tagja – írta az egyik legnagyobb, turizmussal foglalkozó oldal.

A Körszálló egyébként izgalmas történetéről itt írtunk.

(Kiemelt kép: booking.com)