STÍLUS

Egy hónapra bezár az Orczy-park


A négynaposra tervezett, Olimpiai Kvalifikációs Sorozat elnevezésű sportesemény miatt június 3. és június 30. között külsős látogatók előtt zárva tart az Orczy-park.

2024. június 20-23. között a Ludovika Campus ad otthont Magyarország idei legnagyobb multisporteseményének, az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatnak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Orczy-park területén három sportmászó falat (helyszín: Orczy-park Alakuló tér), két gördeszka- (Lovarda), és egy BMX freestyle versenypályát állítanak fel, ahol a résztvevők a legjobb körülmények között mutathatják meg tudásukat. A breaking versenyszámot a Ludovika Arénában rendezik meg. A sportágak 464 legkiválóbb sportolója, köztük hét olimpiai bajnok érkezik Budapestre, hogy biztosíthassa részvételét a 2024-es párizsi olimpiai játékokra. Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat az utolsó állomás az olimpia előtt, itt dől el, hogy ki az a zöbb mint 150 sportoló, aki Párizs felé veheti az irányt – adta hírül Józsefváros hivatalos hírportálja.

A június 20-23. között zajló versenyen a részvétel ingyenes, ugyanakkor az esemény építési, lebonyolítási és bontási munkálatai 2024. május 15. és 2024. július 8. között a park majdnem teljes területét igénybe veszik. Az esemény részletes programjáról itt lehet tájékozódni.

Június 3-30-ig az Orczy-park külsős látogatók előtt zárva tart, de hírt adtak az eseményt érintő más lezárásokról is:

  • A Sportpark május 15. és július 14. között nem látogatható;
  • a Ludovika Huszár Lovarda és környéke május 15. és július 5.között lesz zárva;
  • az Orczy-park Alakuló terének egy részét – a falmászás építése és bontása miatt – május 18. és július 14. között zárják le;
  • az Orczy út melletti játszótér június 15. és 25. között nem lesz látogatható..

A pályaépítések miatt 2024. május 15-től a kamionos forgalom lesz a Campus körúton, ezért kérjük, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek a park területén!

A Ludovika Aréna uszodája a nyári nyitvatartási rend szerint várja látogatóit.

(Kiemelt kép: Bartha Dorka)