FRISS

Mégsem szűnik meg a strand a Kopaszi-gáton


A Sho Beachnek nem sikerült megegyeznie a Kopaszi-gáttal, most üzemeltetőt vált a strand.

Cikkünk frissült.

Végleg bezár a Kopaszi-gát homokos strandja, a Sho Beach. A strand üzemeltetői azt írják közösségi oldalukon, váratlanul érte őket a terület tulajdonosának döntése. A strand éppen három éve, 2021 júniusában nyitott meg.

Az üzemeltetők korábban ingyenessé akarták tenni a Sho Beachet a 2024-es szezonra, ami nagy változás lett volna a tavalyi 4000 forintos belépőhöz képest. A bezárással a Római-part maradt az egyetlen partszakasz Budapest területén, ahol engedélyezett a fürdés a Dunában.

A terület tulajdonosa a Kopaszi Gát Kft., a Sho Beach üzemeltetője pedig Koltai Gábor – Koltai Róbert és Pogány Judit fia – volt. A filmproducert költségvetési csalás miatt nemrég két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék, a vádak között szerepelt adócsalás, okirat-hamisítás és pénzmosás is. Júliustól egy tihanyi hotel üzemeltetését veszi át, ahova átmenti a Sho Beach gasztronómiai kínálatát.

Frissítés: A homokos partszakasz a Kopaszi-gátnál továbbra is strandként működik tovább Flava Beach néven. Az új üzemeltető a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST-csoport lesz. A strand hétköznap ingyenesen látogatható, és azt ígérik, a hétvégi belépő ára is elmarad a tavalyitól. Az árvíz miatt még nem lehet tudni, mikor nyit meg a Flava, de azt ígérik, a labdarúgó Európa-bajnokság meccseit már vetítik a parton. 

(Kiemelt kép: SHO Beach)