KÖZÉLET

Még egy hónapot kapnak a rákosrendezői MÁV-telep lakói


Nem mindenki talált megfelelő lakást a MÁV által felajánlott cserelakások között, van, aki már pénzt kérne. Június 30-ig húzódhat a költözés. A MÁV közölte, feltételekkel kilencen már elfogadták a felajánlott lakásokat, többekkel pedig most is zajlanak az egyeztetések.

Június 30-a lehet az új költözési határidő a rákosrendezői MÁV-telepen élők számára – tudta meg az Énbudapestem. Beszámoltunk róla, hogy korábban többen a május 31-i határidőben állapodtak meg a vasúttársasággal.

A Tatai úti telep egyik lakója elmondta: azok közül, akik elfogadták a MÁV által felajánlott cserelakást, van, aki csak május végén tud költözni, neki pedig egyelőre nem találtak megfelelő lakást. Azt is felvetette, hogy ha a vasúttársaság nem tud lakást ajánlani, akkor három ügyvéd segítségével pénzt kér a MÁV-tól, de ezt egyelőre még nem lépte meg.

Rákosrendező
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Lapunk megkérdezte a MÁV-ot, a cég a június 30-i határidőt nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Ahogy azt az Énbudapestem korábban megírta: az Építési és Közlekedési Minisztérium elrendelésére február közepén elindították 83 bérleti és egyéb használatot biztosító szerződés megszüntetését.

A MÁV most lapunkkal azt közölte: tizenhárom jogcímmel és tizennégy jogcím nélkül lakóból kilencen – feltételekkel – már elfogadták a felajánlott lakásokat, többekkel pedig most is zajlanak az egyeztetések. A vasúttársaság 23 üzleti partnerrel is megegyezett, velük a birtokba visszavételi eljárás is lezárult.

Beszámoltunk róla: az Országgyűlés kétharmados fideszes többsége április 30-án elfogadta azt a Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek kormánya közötti államközi megállapodást, ami megágyaz a Rákosrendezőre tervezett úgynevezett mini-Dubaj beruházásnak. Rákosrendezőre hatmilliárd euróból (2330 milliárd forintból) építtetne irodaházakat és luxusépületeket a kormány.

A Rákosrendezőn lévő MÁV-telep lakóinak sorsáról egy hosszabb riportban írtunk, akkor a MÁV kezdetleges szerződéstervezetekkel állt a lakók elé.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)