STÍLUS

Galéria: Ilyen volt az idei első szabad rakpart


Idén is folytatódott a népszerű rakpartnyitás-sorozat: a pesti alsó rakpartot március 15. és október 23. között minden hétvégén és ünnepnapon teljes szélességben megnyitják a gyalog, biciklivel, rollerrel, görkorcsolyával vagy gördeszkával érkezők előtt. Galéria.

A rakpartnyitás idén is a Margit hídtól egészen az Irányi utcáig tart, hogy a fővárosiak és az idelátogatók nyugodt, a gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhessék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. Ráadásul a Város és Folyó Egyesületnek (Valyo) köszönhetően március 15-én 14 órától a piknikszezon is elkezdődött, a szervezet egy kis közösségi munkára, piknikasztalok kihelyezésére, majd közös grillezésre invitálta az érdeklődőket a Jane Haining rakparton.

Korábbi évek

A nyitott rakpart 2020 óta, eddig összesen 102 hétvége alatt lett több tízezer ember kedvelt helyszíne. Tavaly, a Rakpart’23 eseménysorozat keretében összesen 250 programot szervezett a Főváros támogatásával a Valyo és más civil szervezetek. Utolsó alkalommal, az október 21-i hétvégén koncerttel és gyertyafényes vacsorával búcsúztatták a 2023-as szezont.

(Kiemelt kép: Ruzsa Rania/Főváros)