KULTÚRA

A horrorisztikus költészetből emberevő puttók hozzák a kóstolót


A Szépírók Társasága és a Goethe Intézet közös sorozatot indít: első alkalommal a horrorlírában otthonosan mozgó német Georg Leß-szel Nemes Z. Márió és Lesi Zoltán beszélget, akiknek szintén nem ijesztő a terep.

A Goethe Intézet és a Szépírók Társasága együttműködésében elsőként Georg Leß német költőt látjuk vendégül – közölte a Szépírók Társasága. A lényegre törő meghívóból kiderül, hogy két estét is szentelnek a horror és a költészet kapcsolatára. Szóval úgy tűnik, elég mélyen bele lehet majd borzongani a dologba. Mindkét eseményt a Goethe Intézetben rendezik, amelyekre a belépés ingyenes!

2024. március 7., csütörtök, 18:00

Éhségputtók éjszakája – Georg Leß német költő bemutatja legújabb, Die Nacht der Hungerputten (kookbooks, 2023) című kötetét. A versgyűjteményben egy fiktív világ természetrajza jelenik meg, melynek főhősei az új otthont kereső, emberhúsra és emberi formára éhező puttók. A költővel beszélget, illetve a magyar fordításokat bemutatja: Nemes Z. Márió és Lesi Zoltán.

2024. március 8., péntek, 18:00

Horrorlíra – Georg Leß, Lesi Zoltán és Nemes Z. Márió a horrorfilmes esztétika és a költészet közti párbeszéd lehetőségeit kutatja. A beszélgetést és a felolvasást a német szerző kedvenc filmjeiből vett részletek vetítése kíséri.

 
(Kiemelt képünk részlet Georg Leß – die Nacht der Hungerputten című verseskötetének borítójából / Forrás: Kookbooks)