FRISS

Új közösségi park az Etele úton – fókuszban a petanque


A miniprojekt egyik érdekessége, hogy nem kell éveket várni, mire befejeződik, az érdeklődők már pár hét múlva játszhatnak is itt.

Újbuda és a főváros közös fejlesztésében megújul az Etele út 38. melletti terület, egy új közösségi park készül itt. A munkálatok során a régóta kihasználatlan aszfalt sportpályát elbontják, helyén 4 új petanque pálya készül. Ez az egyszerű játék bármikor megtanulható, nincs nagy sportszerigénye, gyerekek, felnőttek és idősek számára is remek kikapcsolódás. A pályák mellett kültéri ülőbútorok, ülőfal, esőbeálló biztosítja majd a játék közbeni pihenést.

Természetesen vigyáznak a jelenlegi faállományra, az ápolási munkálatok után 7 új kisfát telepítenek majd, valamint több mint 350 cserjét, 1200 évelőt és 1200 talajtakaró növényt is ültetnek. 

A meglévő átjárók új, vízáteresztő burkolatot kapnak, tipegők vezetnek majd a mezítlábas ösvényhez. A sétány déli oldalán egy különleges, az érzékszervekre ható kert kerül kialakításra. A aszfaltpálya bontásával, a burkolatok cseréjével, a zöldfelületek rendezésével jelentősen csökken majd a hősziget hatás.

A jó állapotú kültéri bútorokat megtartják, a parkban 12 szék, ülőfalak, kisasztalok és ivókút várja majd a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A terület tisztaságát 8 új hulladékgyűjtő szolgálja. A kerékpárral érkezőknek 3 kerékpártámasz áll majd rendelkezésükre.

A park felújítása várhatóan 2024 májusában fejeződik be – írta az Újbuda híroldala.

(Kiemelt kép: ujbudaonline.hu)