KULTÚRA

Itt vannak az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál első részletei


Idén is lesz Budapesti Tavaszi Fesztivál, 44. alkalommal vehetünk részt a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozatán. Április 29. és május 12. között közel harminc helyszínen, több mint negyven esemény vár.

Tavaly a Budapest 150 rendezvénysorozat részeként rendezték meg a fesztivált, idén, a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál egybeesik Magyarország Európai Uniós csatlakozásának 20. évfordulójával, ezért számos programja az Európához fűződő gondolati-érzelmi viszonyunkat dolgozza fel. 

A magyar fellépők mellett számos nemzetközi alkotó érkezik, és kiemelt szerep jut az olyan, Budapest 150. születésnapja alkalmából megnyitott új belvárosi köztereknek és helyszíneknek is, mint a Városháza passzázs és a Merlin.

Tavaszi
Chamber Orchestra of Europe Kép: Julia Wesely/COE

Lesz Nemzetközi Jazz Nap a Városháza parkban, szabadtéri kiállítás a Jazz World Photo 10 éve címmel a Hunyadi téren, design kiállítás a Kiscelli Múzeumban, „immerzív parlamenti színház" a Trafóban, japán zongorakoncert a Zeneakadémián.

A programok egy része ingyenes, de az ÉnBudapestem appal számos jegyköteles rendezvényen kezdvezményesen lehet részt venni.

(Kiemelt kép: Delta Produkció)